1

Het mirakel van WONDER

De magie van kunstenaarsdorp Bergen

Dagje museum Nieuws door

archief oud artikel 8 november 2013 Cultuur Bergen, Noord-Holland Wat voor wonderlijks heeft Bergen, dat ze namen als Leo Gestel, Folkert de Jong en Rineke Dijkstra aan zich weet te binden? Welke rol speelt het thema vriendschap daar bij? De openingsmanifestatie WONDER in Kranenburgh toont de rijkdom aan kunst van verschillende stromingen, disciplines en generaties.

Twee jaar en een grote verbouwing later opent Culturele Buitenplaats Kranenburgh zaterdag 9 november de deuren van een prachtig nieuw gebouw. Een wonder! Reden genoeg om de openingsmanifestatie naar dit mirakel te vernoemen. De expositie WONDER vertelt verhalen van de kunst die aan het dorp is verbonden.

Lees het laatste nieuws over tentoonstellingen.

Wonderlijk Bergen

Wat is de magie van kunstenaarsdorp Bergen? Daar kom je al snel achter als je WONDER in Culturele Buitenplaats Kranenburgh bezoekt. Maak kennis met kunst van privéverzamelaars en van musea in binnen- en buitenland: ontmoet Bergen eens op een andere manier! Vrij nieuwe ontdekkingen en nieuwe iconen beloven je namelijk een rijk en uiteenlopend beeld te geven van de kunst die aan het kunstenaarsdorp is gerelateerd. Speciaal voor WONDER lieten een aantal kunstenaars hun creativiteit de vrije loop om nieuw werk te maken. En dwars door dat alles loopt de rode draad: vriendschap.

Miraculeus bouwsel

Bergen is springlevend. Hoewel openingsmanifestatie WONDER dat nog eens fijntjes aantoont, wil het nieuwe gebouw van Kranenburgh tevens wat zeggen. Architect Dirk Jan Postel maakte een waar spektakel aan de uitvalsweg naar zee. Genoeg reden voor een bezoekje! Een een feestje.. Op zaterdag 9 november is de officiële opening van het gebouw, vanaf dinsdag 12 november is Huize Kranenburgh open voor al het publiek.

WONDER is te bezoeken vanaf dinsdag 12 november 2013 tot en met zondag 16 maart 2014 in Culturele Buitenplaats Kranenburgh.

Laatst gewijzigd: 2013-11-07 11:08:00 · Gepubliceerd: 8 november 2013 - 307