1

Het roer om! Groen doen is niet moeilijk

Zelf groen doen? Ga naar Roermond! Nieuws door

archief oud artikel 5 november 2013 Trends Roermond, Limburg Al een tijdje van plan om milieubewust(er) te gaan leven? Kom naar de RoerOm Fair in Roermond, een duurzaamheidsevent voor iedereen die het roer om wil gooien.

Gratis groene fair

Duurzaam leven is een mooi streven, maar het kan in de praktijk nog best lastig zijn. Natuurlijk wil je het milieu niet al te veel belasten, maar hoe doé je dat nou: groen doen? Stichting RoerOm uit Roermond houdt zondag 10 november een Duurzame Dag, met een gratis toegankelijke fair. Bedrijven en organisaties laten die dag zien wat je zelf kunt doen om duurzamer te leven.

  • Hoe maak je jezelf minder afhankelijk van een energiebedrijf?
  • Welke producten kun je het beste kopen als je het milieu minder wilt belasten?
  • Hoe werkt het met zonnepanelen?
  • Wat moet ik doen als ik biologisch wil tuinieren?

Biologische groente

De trends op het gebied van 'groen doen' worden hier gepresenteerd: Led-verlichting, isolatie, bamboeproducten, fair trade-producten en nog veel meer. Biologische groenten, bijen houden of een duurzame uitvaart? De ins en outs ontdek je op de groene fair in Roermond. Kinderen vermaken zich met duurzame knutselwerkjes, breien of bootjes bouwen. Er is muziek en er zijn gezonde hapjes en drankjes. In het kader van is er ook een Repair Café. Neem zelf kapotte spullen mee en gun ze een tweede leven.

Winnaars van de Solar Challengee

Als speciale gast zijn de winnaars van de Solar Challenge 2013 aanwezig. Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven bouwden een door de zon aangedreven vier-persoonsauto die de snelste ter wereld bleek te zijn. Zij vertellen over hun spannende belevenissen tijdens de winnende rit in de afgelopen zomer.

Meer informatie over de RoerOm Fair 2013

Te bezoeken op zondag 10 november, van 10:00 uur tot 16:00 uur.
De fair wordt gehouden aan de Jagerstraat 6 in Roermond.
De toegang is gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-11-05 10:02:28 · Gepubliceerd: 5 november 2013 - 210