Duurzaam uitje? Dit zijn de leukste tips!

Duurzame uitstapjes | Redactioneel door

Eten, spelen en vakantie vieren met een goed gevoel

13 januari 2015 Trends Landelijk Zin in een leuk uitstapje, maar wel met aandacht voor natuur en duurzaamheid? DagjeWeg.NL zet op een rijtje waar je met een gerust hart kunt eten, spelen en vakantie vieren. Dubbel genieten dus!

Foto 1. Op ontdekkingstocht in de natuur. Dat is leuk! Foto: DagjeWeg.NL.

Actief bezig, goed voor het milieu

CROSSEN - Dit is crossen op z'n best: bij electrocrosspark Wanroij rijd je binnen én buiten perfecte tracks. Of je nou voor het eerst komt of een expert bent, het plezier in crossen staat voorop! Voel de vrijheid als je op één van de fluisterstille e-bikes zit. Omdat de bikes op groene energie rijden, is een uitje hier compleet milieuvriendelijk.

WATERSPORT - Een groepsuitje is super duurzaam bij Amstelsport in Amsterdam: roeien, kanoën of vlot bouwen. Amstelsport is gecertificeerd met een Greern Key Gold, een keurmerk op het gebied van duurzaamheid.

Natuurlijk spelen en zwemmen

ZONNEPANELEN - In openluchtzwembad De Doetse Kom in Giessenburg zwem je in water dat opgewarmd is door zonnepanelen. Er zijn er maar liefst 120 in gebruik. 's Nachts wordt het bad afgedekt met grote dekens, zodat het water niet teveel afkoelt. Het zwembad is in de winter gesloten, maar onthoud dit zwembad als tip voor als het mooi weer is!

DUURZAAM HOUT - In Provinciaal Domein de Averegten kun je heerlijk wandelen, maar ook 'duurzaam spelen'. Er is alle ruimte voor kinderen om te spelen en te ontdekken. De klimtoestellen zijn gemaakt van duurzaam hout. De natuurlijke groei van het hout is gerespecteerd. Dat voelt pas goed! Ook zijn er dierenweides en natuurspeelplekken.

Bewust dineren

SEIZOENSGROENTE - Duurzaam en biologisch eten doe je bij het Pakhuis in Groningen. Hier krijg je biologisch vlees en seizoensgroenten. De kaart wisselt elk seizoen. Dat duurzaamheid en goedkoop eten prima samen gaan, bewijst dit leuke restaurant. Voor nog geen 25 euro geniet je hier van drie smakelijke gangen. Er kan ook gedanst worden en in het Pakhuis zijn regelmatig culturele activiteiten.

PANNENKOEKEN - Lekker smikkelen in een nostalgische sfeer doe je in Pannenkoekenrestaurant 't Hoogstraatje in Nijmegen. 't Hoogstraatje probeert het milieu te sparen. Het restaurant daarom gebruik van regionale producten en probeert zo min mogelijk eten weg te gooien. Dat smaakt dubbel zo lekker!

Duurzaam op vakantie

ZONNE-ENERGIE - Weekendje weg? Dat doe je op een milieuvriendelijke manier in het vakantiehuis It Dreamlân in Friesland. Op het huis liggen zonnepanelen, dus de energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Een heerlijke en ontspannend plek, als prima uitvalsbasis voor leuke uitstapjes naar Friese en Groningse plaatsjes in de buurt. It Dreamlân wordt omgeven door uitgestrekte natuurgebieden.

KAMPEREN - Wil je bewust omgaan met het milieu en ben je dol op kamperen? Dan moet je zeker eens gaan kijken op Camping Thyencamp in Hooghalen. Gasten kunne op deze duurzame en comfortabele camping klimaatneutraal kamperen. Er wordt namelijk goed op het energieverbruik gelet.Deze milieubewuste camping koopt alleen groene stroom in. Daarnaast worden de toiletten met regenwater doorgespoeld. Het schoonmaken wordt gedaan met uitsluitend milieuvriendelijke producten.

GROENE STROOM - Ook in Vlaanderen kun je terecht voor natuurvriendelijke vakantie. Park Molenheide is een gezellig recreatiepark voor de hele familie. Er zijn twaalf verschillende soorten vakantiehuizen, van simpele huisjes tot luxe villa's. Het hele park maakt gebruik van groene stroom.

Foto 2. Lekker sportief! Een actief én milieuvriendelijk uitje. Foto: DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2019-08-20 15:02:34 · Gepubliceerd: 2013-10-30 16:44:08 - 6546