1

Vier het weekend: eropuit!

Top 5 weekendtips

Wat te doen dit weekend? Redactioneel door

archief oud artikel 14 november 2013 Cultuur Nog héél even, en de Sint is weer in Nederland. Reden voor een feestje! Of heb je juist niet zo'n zin in dat gehuppel met Pieten en pepernoten? Geeft niets: er staan genoeg andere leuke evenementen op stapel. Ga een heerlijk dagje uit dit weekend!

Landelijke intocht Sinterklaas in Groningen

Hoera, de Sint stapt zaterdag dan eindelijk aan wal! De goedheiligman trekt Groningen binnen op zaterdag 16 november. Waag een dansje met zwarte Piet, grabbel zoveel mogelijk pepernoten bij elkaar en geniet van muziek met Ernst, Bobbie en Monique Smit. De hele dag is het feest! Het programma begint al om 10:00 uur en rond 12:30 uur begint de Sint aan zijn tour door de historische binnenstad. Is Groningen net iets te ver weg? Geen probleem, de intocht wordt live uitgezonden op Nederland 3.

Restaurant Day in Arnhem

Proef van de meest bijzondere culinaire hoogstandjes op Restaurant Day! Wereldwijd openen zo'n tweeduizend mensen voor één dag een restaurant. Ook in Arnhem, maar daar doen ze het net even anders. Onder het motto No waste but taste genieten bezoekers van heerlijke hapjes, die gemaakt zijn van 'lelijke' groente en foodwaste van de supermarkten. Leer hoe je eten langer kunt bewaren, waag een dansje op de muziek en word een echte 'Food Do It Yourself-er'.

KLIK! Festival Amsterdam

Korte animatiefilms, interessante masterclasses en suikerzoete suikerspinnen zegevieren in het EYE Filmmuseum. De zesde editie van het KLIK! Animatie Festival Amsterdam spreekt tot de verbeelding met het thema 'The Fabulous Fifties'. Zak lekker weg in de stoelen en geniet tot en met zondag 17 november van moderne cartoons, de beste en nieuwste animaties en gezellige feestjes.

Spirit of Winter bij Paleis Het Loo

Bezoek de sprookjesachtige taferelen van Spirit of Winter in de tuinen van Paleis Het Loo. Kijk de kunst af van de echte kunstexperts en laat je inspireren. Van hippe modeshows tot culinaire hoogstandjes: hier word je helemaal klaargestoomd voor de donkerste tijd van het jaar. Neem vooral ook even een kijkje in de Oostvleugel van het Paleis, waar je de nieuwe expositie 'Wij Willem, de koningen die Nederland bouwden' vindt. Maak gebruik van de DagjeWeg.NL kortingsbon en vier de winter!

Popweek Rotterdam

Voor een positief geluid over de Rotterdamse popscene, kom je swingen op de Rotterdamse Popweek. Heel wat Rotterdamse bands treden op en de concerten zijn meestal gratis te bezoeken. Op de laatste dag, zondag 17 november, wordt de Popweek afgesloten met de Grote Prijs Rotterdam. In de categorieën Bands, Urban, Electronics en Singer/Songwriter strijden muzikanten om de eer.

Op zoek naar een leuk uitstapje in de zuidelijke delen van Nederland? Bezoek nog tot en met zaterdag 16 november GLOW Eindhoven 2013!

Laatst gewijzigd: 2013-11-15 15:18:48 · Gepubliceerd: 14 november 2013 - 424