Nieuwe sport in Apeldoorn: GlowGolf

Nieuw: GlowGolf in Apeldoorn |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Midgetgolf in het donker op glow-in-the-dark-golfbanen

20 november 2013 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Midgetgolfen is leuk, maar kan nog leuker. GlowGolf heeft daar iets voor bedacht: minigolf in het donker, met overal glow in the dark-details. Zelfs de balletjes lichten op in het donker.

Nieuw in Apeldoorn

In Apeldoorn werd 1 november 2013 de nieuwste GlowGolf-vestiging geopend. Sindsdien is er al veel belangstelling geweest. Ook zijn er veel kinderen die hier hun feestje vieren, daar zijn ook speciale arrangementen voor.

Slangen, apen, tempels, wildernis

Er branden bijna geen lampen, de verlichting bestaat uit schilderingen, vloerbedekking en banen die een aparte uitstraling krijgen door blacklight. Alle banen zijn in de stijl van Indiana Jones en de avonturen die hij beleefde. Slangen, apen, tempels, wildernis... Er is veel aandacht besteed aan de sfeer en de attributen. De oplichtende gekleurde balletjes rollen over de baan en het leuke is: je mag hier door elkaar spelen! Dus je maakt niet om de beurt de hole af, maar: om de beurt slaan. De banen zijn er groot genoeg voor. En op die manier kun je elkaar ook nog dwars zitten.

Lichtgevende obstakels

Het heeft iets magisch om de midgetgolfbaan in wijkcentrum De Stolp in Apeldoorn te betreden. Er zijn achttien holes die je kunt spelen, net als bij een midgetgolfbaan in de buitenlucht. Alleen zit hier een dak boven, dus je staat altijd droog. Er... er mist voorlopig wel iets cruciaals: de hindernissen, die elke baan anders maken en voor uitdaging zorgen. Nog niet alle holes beschikken over een spannende hindernis, al zitten er wel kronkels in de banen en liggen hier en daar (natuurlijk lichtgevende) obstakels om het lastiger te maken. Overigens is deze activiteit nog steeds heel leuk voor kinderen.

Spannend licht-donker-spel

GlowGolf Apeldoorn laat weten dat er op termijn zeker uitbreiding van de hindernissen gaat komen en vooralsnog wordt er voor creatieve oplossingen gezorgd. Ook klinkt er themamuziek om de beleving compleet te maken. Vooralsnog is GlowGolf een leuk spelletje, waarbij het oer-Hollandse minigolf wordt gecombineerd met een spannend licht-donkerspel.

GlowGolf in Apeldoorn
Te vinden in wijkcentrum De Stolp, aan het Violierenplein 101 in Apeldoorn.
Van woensdag tot en met zondag open, van 12:00 uur tot 21:00 uur. Zaterdag open tot 22:00 uur, donderdag vanaf 15:00 uur en vrijdag vanaf 14:00 uur.
Volwassenen betalen 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar 6,50 euro. Een 3D-brilletje ter verhoging van de vreugde kost 1,50 euro.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-06-27 16:54:33 · Gepubliceerd: 2013-11-19 13:19:06 - 2211