1

Schiedam's zoete filmdagen

Tachtig gratis films in vier dagen tijd

Gratis filmfestival in Schiedam Nieuws door

archief oud artikel 27 november 2013 Cultuur Schiedam, Zuid-Holland Schiedam zet zich deze dagen weer op de kaart met het Suikerzoet Filmfestival. Een hele lijst feelgood-films, maar ook de nodige drama. En het leuke is: ze zijn allemaal gratis.

Nederlandse films

Een avondje gezellig naar de film. Of twee avondjes? Of twee films op een avond? In Schiedam kies je zelf wat je wilt. Er is een lange lijst van maar liefst tachtig films. Bij veertien locaties kan het publiek terecht om te genieten van een film naar keuze. Ook de locaties zijn interessant: wie heeft ooit een film gekeken in een kerk, een kunstgalerie of lunchroom.

Ik hou van Holland

Het filmfestival draagt dit jaar de naam 'Ik hou van Holland'. Dat betekent: een flinke dosis films van Nederlandse bodem! Met zestien korte en langere Nederlandse producties brengt Suikerzoet een eerbetoon aan de films van eigen grond. Ook het verbouwde Stedelijk Museum Schiedam heeft een bijzondere expositie over Nederlandse kunst lopen op dit moment. Daar sluit het festival op een mooie manier bij aan. Zeker ook een bezoek waard, als je toch in Schiedam bent!

Gratis naar de film

Met het Suikerzoet Filmfestival warm je deze dagen lekker op, door al die feelgoodfilms. Maar het geeft helemaal een goed gevoel dat je er niets voor betaalt! Leuk als je normaal gesproken niet naar de bioscoop gaat of als je krap bij kas zit. Bij diverse eettentjes zijn lekkere hapjes te krijgen, of natuurlijk zoete wijn.
Maak er helemaal een leuk weekend van en boek last minute één of meerdere overnachtingen in Schiedam! Er is nog veel meer leuks te doen in Schiedam!

Welke films zijn er te zien?

Een kleine greep uit de vele topfilms die je de komende dagen in Schiedam kunt zien:
  • Life of Pi
  • For love's sake
  • Anna Karenina
  • Eat sleep die
  • Metropolis (uit 1927)
  • The Great Gatsby
  • Méteora
Klik hier voor de volledige programmering!

Laatst gewijzigd: 2013-11-26 15:33:18 · Gepubliceerd: 27 november 2013 - 262