1

Heerlijke dagje uit met kerst

De leukste en gezelligste kerstactiviteiten

Eropuit met de feestdagen Redactioneel door

archief oud artikel 23 december 2013 Toerisme Als het buikje rond gegeten is en een ieder genoeglijk onderuit hangt, is het tijd om actie te ondernemen. Geef een extra dimensie aan de feestdagen: geniet van een dagje uit met kerst! Dit zijn volgens DagjeWeg.NL de leukste activiteiten voor kerstmis 2013.

Adembenemend Kerstcircus Ahoy

Sensationele acrobatiek met Aziatische topacrobaten, aanstekelijke lachsalvo's met clownsduo Les Rossyann en prachtige vrijheidsdressuur met de witte en bruine Arabieren en pony's van vader Gabi en dochter Beverley. Ja, Kerstcircus Ahoy belooft weer een ontspannen avondje vol avontuurlijke belevenissen. Voor de 43e editie van Kerstcircus Ahoy worden uit de hele wereld circusacts ingevlogen. Reserveren wordt dan ook van harte aanbevolen.

Tip: Combineer het bezoek aan Kerstcircus Ahoy met een superdeluxe overnachting op de ss Rotterdam. Boek het kerstarrangement!

Zwier over de ijsbaan of vlieg door de feestdagen op de kermis

Schaatspret bij Ice*Amsterdam

Beleef de winter op zijn best: bind de ijzers onder en zwier de feestdagen door op de ijsbaan van Ice*Amsterdam! Met het Rijksmuseum als authentiek decor is het Museumplein het podium van oer-Hollandse winterpret. Natuurlijk sluit je de schaatsronde af met een heerlijke stamppot. Brasserie Winters, pal naast de ijsbaan, staat dagelijks klaar met allerlei Hollandse lekkernijen.

Sprookjesachtige taferelen op De Haar

In de idyllische omgeving van Kasteel de Haar komen sprookjes tot leven. Prinsen en prinsessen, maar ook sultans en koninginnen vertellen tijdens de sprookjesrondleidingen hun verhaal. Wat als een tapijtje geen écht tapijtje blijkt te zijn? Of wanneer op raadselachtige wijze spullen uit het kasteel verdwijnen? Spannende avonturen beleef je, ook op Eerste & Tweede Kerstdag, op Kasteel de Haar!

Sportief de kerst door

Laat de goede voornemens niet wachten, maar pak direct die extra feestdagen-kilootjes aan: loop mee met de kerstcross op de hei! Op Tweede Kerstdag verworden de bos- en heidepaden van de Brunssummerheide voor de 52e keer tot een heus atletiekdomein. Jonge en oude sportievelingen strijden om de eerste plaats. En dat is, ook voor de minder sportieve mens, een leuk gezicht.

Magisch Maastricht

Fonkelende lichtjes, een glühwein op de kerstmarkt en een adembenemend uitzicht vanuit het reuzenrad. Laat je betoveren in Magisch Maastricht! Muziek en dans vullen de straten, een lichtroute troont je langs bijzondere plekken en gezelligheid hangt als een lichte nevel over de stad. Schaats een rondje over het Vrijthof, geniet van vertier voor alle leeftijden op de kermis en geniet van warme chocolademelk met slagroom op één van de verwarmde terrassen.

X-mas Country & Linedance Festival

Vier Tweede Kerstdag met een snufje country en een dosis linedance. Op het X-mas Country & Linedance Festival blijft niemand stilstaan. In drie hallen van De Broodfabriek in Rijswijk is het donderdag 26 en vrijdag 27 december een dynamisch geheel. Dans de kerstkilo's eraf bij optredens van Blazing Saddles, Colonel Hammonds Four, Steelhorse of bij één van de vier dj's. Het tweedaagse festival is voor zowel muurbloempjes als dansliefhebbers een gezellige fuif.

Grootste overdekte winterkermis: Kerstplaza

Ontwijk de kou en geniet van een overdekte pretfabriek. Kerstplaza Groningen, de grootste overdekte winterkermis van Nederland, biedt al 29 jaar plezier voor jong en oud. Stap in de botsauto's, schiet je geluk bij een schiettent of waag een rondje in het spookhuis. Laat je daarna vermaken bij een optreden van Clown Franky of één van de andere artiesten. Moe van al het vermaak? Snuffel rond op de overdekte markt en rust lekker uit bij een van de eettentjes.

Vier kerst over de grens en bezoek de sfeervolle kerstmarkt van Keulen , schaats over de Königsallee in Düsseldorf of ga van de rodelbaan in Berlijn. Of bezoek één van de vele andere kerstmarkten.

Laatst gewijzigd: 2013-12-23 09:27:07 · Gepubliceerd: 23 december 2013 - 1548