Zondag kinderdag (en stiekem ook leuk voor ouders)

Ga je mee op Poolavontuur? | Nieuws door

7 december 2013 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Vandaag hoef je je niet te vervelen: er is feest bij NEMO, het science centre viert haar 90-jarig bestaan en in Diergaarde Blijdorp kun je op Poolavontuur! Leuk voor kinderen, maar stiekem ook voor ouders...

NEMO bestaat 90 jaar

Ben jij wel eens bij Science Center NEMO geweest? Je bent in elk geval niet de enige, in de afgelopen negentig jaar hebben miljoenen kinderen en volwassenen meer over wetenschap en technologie geleerd. Negentig jaar geleden werd het Museum van den Arbeid in Amsterdam opgericht door schilder Herman Heijenbrock. Dit museum was één van de voorgangers van NEMO, net als NINT en newMetropolis. Om dit jubileum te vieren, is NEMO zondag 8 december geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur. Vandaag kun je naar binnen voor 0,90 cent! Ook zijn er extra activiteiten, zoals de fototentoonstelling aan de buitenzijde van het NEMO-gebouw met beelden van de afgelopen tijd.
Kom ook naar het jubileum bij Science Center NEMO en vier het feest mee!

Op Poolavontuur in Diergaarde Blijdorp

Nog een leuk uitstapje, maar hiervoor moeten we wel naar de Noordpool. Kom op Poolavontuur in Diergaarde Blijdorp! Vanaf 7 december is dit de plek voor jong en oud om op avontuur te gaan. In de Rivièrahal komt een binnenspeeltuin waar je kunt klimmen en klauteren over de ijskappen. De speeltuin is voor kinderen van vier tot tien jaar, een heerlijke plek waar ze zich kunnen uitleven en ook nog iets leren. Loop door de dierentuin de speciale PooldierenRoute en test je kennis met de PoolQuizzz. Neem daarna ook nog een kijkje bij ijsberin Olinka, ze heeft zich teruggetrokken in haar kraamhol voor de winterrust. De grote vraag is: krijgt Blijdorp ook dit jaar weer een kleine ijsbeer?

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-12-06 16:28:50 · Gepubliceerd: 2013-12-06 16:26:40 - 175