Wat is er te doen in Leeuwarden?

Wat is er te doen in Leeuwarden? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Steun het goede doel, op naar het Glazen Huis!

16 december 2013 Toerisme Leeuwarden, Friesland Leeuwarden, een echte studentenstad waar altijd iets te doen is. En nu helemaal, want radiostation 3FM heeft hier haar Glazen Huis neer gezet. Van 18 tot 24 december wordt hier actie gevoerd!

Wat is Serious Request?

Elk jaar stappen drie dj's in het Glazen Huis. Ze eten niet en slapen weinig, het enige dat ze doen is radiomaken en op die manier actievoeren tegen onrecht. Dit jaar wordt geld ingezameld onder het thema 'Let's clean this shit up'. Elk jaar sterven 800.000 kinderen aan diarree. Een stille ramp waar 3FM met de actie Serious Request aandacht voor vraagt. Natuurlijk wordt Leeuwarden op z'n kop gezet en helpt iedereen mee! Vanuit het hele land komen mensen om een donatie te doen. Het is best een hele reis naar onze bovenstebeste provincie Friesland. Als je daar dan toch bent, wat kun je er nog meer doen?

Eten en dansen in de gevangenis

In de voormalige gevangenis van Leeuwarden, de Blokhuispoort, zit het gezellige café De Bak. Hier kun je altijd binnenlopen voor een goeie bak koffie of een lekkere lunch. Vrijdag is er een vrijdagmiddagborrel en kun je daarna voor 6,00 euro blijven hangen om mee te eten. DJ Gerard Ekdom neemt het café deze dagen over, en maakt er Ekdoms Eetcafé van. Hij zorgt voor een lekker hapje eten en elke dag groot feest! Na het eten mogen de voetjes van de vloer in het cellenblok, er is elke dag een andere act. Gerard zelf is de huis-DJ. Je kunt hier ook voor het goede doel een heerlijke maaltijd bestellen! Er is ook een Museum Blokhuispoort, gevestigd in een oude boekbinderij, maar die is alleen nog maar virtueel te bezoeken.

Actie in het Fries Museum

Heb je je gift afgeleverd, lekker meegezongen en wil je daarna nog meer van de Friese hoofdstad zien? Op het Wilhelminaplein staat ook het nieuwe Fries Museum, dat zeker een bezoekje waard is. Aangezien het Fries Museum ongeveer de buurman is van het Glazen Huis, steunt het museum de actie. Heb je zelf een actie waarmee je geldt wilt ophalen voor Serious Request? Je kunt in de hal van het museum terecht.

Te doen in Leeuwarden

Zin om iets helemaal anders te doen? Dat kan deze dagen natuurlijk ook in Leeuwarden!
  • In het piepkleine museumpje Doos 058 kun je kunst van allerlei kunstenaars zien. Ga er nog een kijkje nemen, voor het waarschijnlijk definitief gesloten wordt
  • Tresoar is een Fries historisch en letterkundig centrum, inclusief een museum. Leuk als je meer wilt weten van de geschiedenis van de stad.
  • In Aqua Zoo Friesland leven zee- en waterdieren. Ideaal om tussen de bedrijven door een kijkje te nemen. Er lopen ook stokstaartjes en rode panda's.

Eindfeest en onthulling

Ga je vlak voor de kerstdagen nog even kijken en luisteren? Dinsdag 24 december wordt het eindfeest gehouden, met de hele dag optredens en vanaf 15:30 uur een slotfeest, waar Krystl, Alain Clark, Tim Knol, Nielson, Caro Emerald, Kensington en Racoon komen optreden. De dj's mogen om 21:00 uur het Glazen Huis uit en dan wordt ook het eindbedrag bekendgemaakt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-12-18 12:20:52 · Gepubliceerd: 2013-12-16 16:44:28 - 211