Museum Boerhaave: voor nieuwsgierige kinderen

Planeten, hoestdrank en extra rondleidingen in de kerstvakantie

Uitstapje voor nieuwsgierige kinderen Nieuws door

archief oud artikel 26 december 2013 Toerisme Leiden, Zuid-Holland In Museum Boerhaave verveel je je nooit, maar in de kerstvakantie kun je zelf hoestdrank maken of een kerstslinger van planeten... Een ideaal uitje voor nieuwsgierige kinderen die ook in de kerstvakantie iets willen leren.

In Museum Boerhaave leer je alles over wetenschap, geneeskunde en geschiedenis. Het leuke is dat je hier zelf aan de slag kunt, maak bijvoorbeeld je eigen tandpasta. Maar in de kerstvakantie is er nog meer te doen. Speciaal omdat het winter is, kunnen kinderen hier zelf hoestdrank maken, dat komt altijd van pas. Of wat dacht je van een kerstslinger van Venus, Mars en Saturnus? Ondertussen kunnen de grote mensen mee met extra rondleidingen langs de bijzondere collectie.

Knutselaap maken

In het museum kun je ook een knutselaap in elkaar zetten, dat is een aapje dat je helpt met rekenen! Deze rekenhulp wordt al sinds 1916 gebruikt. Er zijn ook leuke speurtochten, bijvoorbeeld de wiskunderoute (voor kinderen van 14 jaar en ouder). En bij de klokkenspeurtocht krijgen de kinderen aan het einde een fruitklok. Die loopt uit de energie van een sinaasappel of citroen. Klinkt leuk, toch? Een ideaal uitje voor nieuwsgierige kinderen die ook in de kerstvakantie iets willen leren.

Extra activiteiten in Museum Boerhaave in de kerstvakantie
Van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari. Eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Open van 10:00 uur tot 17:00 uur
De rondleidingen voor volwassenen zijn op de zaterdagen, maandagen en donderdagen in de kerstvakantie, om 12:00 uur en 14:00 uur.
Entree tot het museum: 9,50 euro voor volwassenen, 4,50 euro voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-12-24 15:14:15 · Gepubliceerd: 26 december 2013 - 342