Aan boord van de Titanic in Amsterdam EXPO

Bezoek Titanic: The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO Redactioneel door

archief oud artikel 17 december 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De internationale expositie Titanic: The Artifact Exhibition vertelt het wereldberoemde verhaal van het 'onzinkbare' luxe schip en de 2.228 passagiers. Wat begon als een sprookje, mondde uit in de bekendste scheepsramp uit de geschiedenis.

Met een boarding pass van één van de passagiers in de hand waan je je in Amsterdam EXPO terug in 1912, aan boord van de Titanic. Wandel door de luxe eersteklas gangen, langs het chique Verandah Café en een eersteklas suite. Het contrast is groot met de derdeklas hut, waar de passagiers op stapelbedden dicht op elkaar liggen en het geronk van de motoren duidelijk hoorbaar is.Voorkom wachtrijen bij de kassa en koop tickets online voor Titanic The Artifact Exhibition

Voor de allerlaatste keer: kleuren, speuren en verkleden bij Titanic in de meivakantie

De Titanic-tentoonstelling sluit 11 mei definitief haar deuren. Mis het niet en beleef het échte verhaal van de Titanic in Amsterdam EXPO. In de meivakantie, op maandag tot en met woensdag 30 april, vinden de allerlaatste Titanic-Familiedagen plaats van 11:00 tot 16:00 uur. Nog één keer speuren, kleuren en vervolgens de verkleedhoek in met de hele familie om in Titanic-stijl op de foto te kunnen voor de beroemde Grand Staircase. We transformeren u in chique eersteklas dames en heren, matrozen en kapiteins. Bekijk hier de foto’s van honderden bezoekers die u al voorgingen en bestel nu uw tickets met korting online voor de meivakantie.

Openingstijden Amsterdam EXPO tijdens de meivakantie

Op Koningsdag is Amsterdam EXPO gesloten, maar alle andere dagen van de meivakantie is het geopend van 9:00 tot 18:00 uur en op vrijdag tot 21:00.
"Het is heel bijzonder. Je wordt van begin tot eind in het verhaal gezogen."

Ontmoet prominente gasten

Door de gehele expositie zijn talloze authentieke objecten te zien die decennia lang op ruim 4.000 meter diepte op de bodem van de oceaan gelegen hebben. Van servies en toiletartikelen tot scheepsonderdelen en persoonlijke bezittingen van de passagiers. Je komt in aanraking met de passagiers van het schip. De Titanic vervoerde de meest prominente gasten uit Amerika en Europa en werd bestempeld als het 'grootste schip ter wereld'.

Beleef het onheil

Gaandeweg de expositie wordt het donkerder en het geluid onheilspellender. In de nacht van 14 op 15 april 1912 sloeg het noodlot toe. In de expositieruimte doemt een echte ijsberg op. De Titanic kwam in aanvaring met een ijsberg en zonk binnen drie uur. Meer dan 1.500 opvarenden kwamen om het leven in het ijskoude water, waaronder drie Nederlanders. Pas 73 jaar na de scheepsramp, in 1985, werd het wrak teruggevonden op de bodem van de Atlantische Oceaan. Talloze waardevolle objecten werden geborgen en aangrijpende verhalen werden opgetekend.

"Deze expositie is de manier om dicht bij de Titanic te komen, dichter dan dit kan niet."

Maak kennis met de Nederlanders aan boord

In de expositie is ook aandacht voor de drie Nederlanders op het schip. Eén passagier en twee bemanningsleden: de directeur van de Holland Amerika Lijn, een kok en een stoker. Allen overleefden de ramp niet. Van hen zijn wel bezittingen terug te vinden in de expositie, zoals een kookboek en brieven, ansichtkaarten en een telegram die vanaf het schip naar het thuisfront verstuurd zijn.

In herinnering

Bij de Memorial Wall aan het einde van de expositie kun je nagaan of de passagier op je boarding pass slachtoffer is geworden van de ramp. Als het een eerste- of tweedeklas reiziger betrof, was de kans op overleving aanzienlijk groter dan voor derdeklas passagiers en bemanningsleden. Laat je onderdompelen in verhalen van moed en menselijkheid. Maak kennis met de bemanning en de passagiers van de Titanic, het onderscheid tussen de eerste-, tweede- en derdeklas vertrekken, de vooruitstrevende techniek, de veiligheidsvoorschriften, en heel veel meer.

Titanic voor kids

"Ik raad iedereen aan om er naartoe te gaan. De tentoonstelling is spannend, interessant, heel begrijpelijk en af en toe verdrietig." Bryan, 10 jaar
Bezoek Titanic: The Artifact Exhibition met de kinderen en maak gebruik van de speciale kinderaudiogids. Ze hoeven zich geen moment te vervelen met de spannende speurtocht die gratis verkrijgbaar is aan de kassa!

Ruim 100 jaar na die fatale nacht in 1912, presenteert Amsterdam EXPO de unieke tentoonstelling over het 'onzinkbare' schip. Meer dan 25 miljoen bezoekers wereldwijd bezochten reeds deze expositie. Titanic: The Artifact Exhibition is een must voor het hele gezin. Tot en met 11 mei 2014 is Titanic: The Artifact Exhibition te zien in Amsterdam EXPO.

DagjeWeg.NL reisde eerder al mee met de Titanic. Lees de reportage!

Laatst gewijzigd: 2014-05-12 07:05:01 · Gepubliceerd: 17 december 2013 - 9739