1

Sprookjes van licht in Amsterdam

Ontdek de magie van het Amsterdam Light Festival

Bezoek Amsterdam Light Festival Nieuws door

archief oud artikel 25 december 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Wandel door het sfeervolle decor van de Amsterdamse binnenstad, terwijl lichtsculpturen, projecties en installaties het historische hart sprookjesachtig verlichten. Welkom op het Amsterdam Light Festival!

De winter lijkt bar en boos, maar in deze donkere dagen verblijdt het Amsterdam Light Festival ieders hart. Tot en met 19 januari 2014 sieren kunstwerken van licht de openbare ruimte van onze hoofdstad. Laat je inspireren door hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland die met lichtsculpturen, projecties en installaties de Amsterdamse binnenstad omtoveren tot een idyllisch geheel.

Sprookje op het water

Beleef het Amsterdam Light Festival vanaf het water! Stap aan boord bij één van de Amsterdamse rederijen en laat je vervoeren. De vaarroute van het culturele lichtfestival, Water Colors, toont alle kunstwerken langs, in en boven de Amstel. De Blue Boat Company, bijvoorbeeld, vaart de Water Colors-route:
Tip: Ontvang € 2,50 korting met de actievoucher.

Lichtbelevenis te voet

Ontdek de lichtende schoonheden te voet en kies voor de wandelroute van het Amsterdam Light Festival: de Illuminade. Deze route voert je langs alle kunstwerken in de oude binnenstad en de Plantagebuurt. Boek er een gids bij of ga zelfstandig op pad. Bijf in ieder geval niet thuis zitten en ervaar de bijzondere belevenis in de donkerste maanden van het jaar!

Zou je de kou het liefst vergeten? Ga dan op wereldreis in de kerstvakantie en bezoek wereldwonder Petra in Leiden of dans de Braziliaanse samba in Amsterdam!

Laatst gewijzigd: 2013-12-24 15:15:28 · Gepubliceerd: 25 december 2013 - 1730