1

Op wereldreis in de kerstvakantie

Dagje uit met kinderen

Eropuit in de kerstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 16 december 2013 Toerisme Hoera, het is kerstvakantie! Reis af naar Jordanië en bezoek wereldwonder Petra in Leiden, dans de samba in Brazilië te Amsterdam of beleef een oer-Hollandse winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Ga een heerlijk dagje uit met de kinderen!

Vier de kerst in Brazilië

In de Braziliaanse kunstenaarswijk van Tropenmuseum Junior is het altijd feest. Nu is het ook nog eens kerstvakantie in het Tropenmuseum en dat betekent dubbele pret! Fabriceer je eigen sieraden in de Mixfabriek, dans de frevo en maak muziek met trommels en shakers. Het museum biedt twee programma's: één voor alle leeftijden en een speciaal programma voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Ga op avontuur met spannende DoeBoeken en ontdek het museum of maak je eigen kerstbal.

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam
Familierondleiding: dagelijks om 13:00 uur van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari. Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Breng je de vakantie het liefst in ijzige kou en sneeuw door? Ga schaatsen, skiën of snowboarden!
Beleef een oer-Hollandse winter of vier kerst in verre oorden!

Swingende kerst in Speelklok

Vanuit alle hoeken van het museum rollen klanken van kerstmuziek de vloer op. Tijdens de kerstvakantie is Museum Speelklok in kerstsferen gehuld. Kruip onder de kerstboom, neem een glaasje glühwein en luister naar meezingers als 'Jingle bells' en 'O Denneboom'. De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen hun beste kerstplaten, boeken en rollen. Maak je eigen glitter hoofdtooi of glamour vlinderdas bij de jaren '20 dans- en knutselworkshop en dans mee bij de tentoonstelling Cheers! Cafémuziek in de roaring twenties.

Museum Speelklok
Steenweg 6, 3511 JP Utrecht
Jaren '20 dans- en knutselworkhop: dagelijks van 23 december tot en met 5 januari om 15:00 uur. Eerste & Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag gesloten.

Kerstdiner met bijzondere ingrediënten

Maak een reisje naar de tropen en geniet van een wel heel bijzonder kerstdiner in Dierenpark De Oliemeulen! Op het verwarmde terras geniet je tussen de schildpadden en krokodillen van chocomelk en glühwein, maar de echte durfals gaan natuurlijk voor een wormenquiche of een krekelwafel. Bezoek ook de demonstraties met roofvogels, spinnen en slangen en maak een speurtocht door de dierentuin.

Dierenpark De Oliemeulen
Reitse Hoevenstraat 30, 5042 EH Tilburg
Insecten proeven: dagelijks vanaf zaterdag 21 december tot en met 5 januari. Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Kerst in woestijnstad Petra

Zoek de warmte op en vier kerst in woenstijnstad Petra! Niet echt, natuurlijk. Maar bij de tentoonstelling Petra. Wonder in de woestijn in het Rijksmuseum van Oudheden waan je je in dit wereldwonder. Schilder met woestijnzand, teken de mooiste voorwerpen en maak een speurtocht met Dummie de mummie of meester Jaap!

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Kerst- en knutselactiviteiten: vanaf zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari. Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Winterse sferen in Drents-Friese Wold

Ga op avontuur met de Schemerschim en wandel de donkere nacht in of zoek reeën vanaf de fiets. Het is kerstvakantie in Nationaal Park & Buitencentrum Drents Friese Wold! Maak een mooie tocht door het Nationaal Park en kom bij met heerlijke, warme snert of ontwijk het vuurwerk en zoek de stilte op tijdens de zondagse wandeling. De natuurgids weet de weg en toont je alle mooie plekjes.

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Vanaf vrijdag 20 december tot en met zaterdag 4 januari. Let wel: voor alle activiteiten is opgeven noodzakelijk.

Beleef de winter van weleer

Luister naar spannende winterverhalen, proef stevige Hollandse winterkost en stap in de nostalgische draaimolen. Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum! Speel allerlei spellen bij het haardvuur van het dorpscafé, zwier over het ijs van de gezellige schaatsbaan en bezoek een zangdienst in het Zeeuwse kerkje. Zo'n winter heb je nog nooit meegemaakt!

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem
Dagelijks van 30 november tot en met 12 januari. Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Verkleed je op de zaterdagen in de kerstvakantie tussen 11:00 en 16:00 uur als chique dame of heer bij Titanic: The Artifact Exhibition. Ga in stijl op de foto voor de bekende trap, de Grand Staircase, en reis mee met het onzinkbare schip! DagjeWeg.NL stapte eerder aan boord van de Titanic.

Laatst gewijzigd: 2013-12-27 12:15:57 · Gepubliceerd: 16 december 2013 - 1129