Vijf tips voor het weekend

Dagje uit op zaterdag of zondag

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 17 januari 2014 Toerisme Geen kou en sneeuw, maar toch kunnen we dit weekend aan de erwtensoep. Na een stevige wandeling over de Veluwe of na het WK Klunen smaakt deze winterkost extra lekker. Ook leuk is een bezoekje aan de Snuffelmarkt in Arnhem of aan de Korendagen in Paradiso. Fijn weekend!

Snuffelen in het Gelredome

Een dagje lekker snuffelen tussen mooie spulletjes en kleine hebbedingen. In de Arnhemse Gelredome kunnen koopjesjagers dit weekend hun hart ophalen op de Snuffelmarkt. Zo'n 550 kraampjes zijn ingericht met de schatten van zolders en kelders, op zoek naar een volgende eigenaar. Een gezellig uitje, met wie weet een verrassende uitkomst. Voor de markt geldt een toegangsprijs, maar parkeren is gratis.

Snuffelmarkt Gelredome.
18 & 19 januari 2014.
Toegang: € 4,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Klederdracht als kunst

De Spakenburgse Diva's doken het afgelopen jaar overal op in Nederland. Wie deze twee schoonzussen nog niet kent doet er goed aan op bezoek te gaan in Nieuw Land. In de foto- en filmtentoonstelling Het Wilde Oog in Flevoland komen ze voorbij op allerlei markante plaatsen van Flevoland. De dames in traditionele klederdracht, samen met drie Urker vrouwen en acht Urker mannen, verbinden op de beelden de traditie met het jonge Flevoland. Het Wilde Oog volgde hen de afgelopen zomer en verbeeldde een verhaal van de mensen die strijdt tegen natuur en daarvan tegelijkertijd afhankelijk is.

Het Wilde Oog in Flevoland.
Van 18 januari tot en met 2 maart 2014.
Toegang: € 8,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen.

Winterwandeling met snert

De echte winter blijft vooralsnog uit, maar een kommetje snert gaat er toch wel in? Helemaal na een stevige wandeling smaakt deze winterkost opperbest. Maak een winterwandeling door de Veluwezoom. De gids van het bezoekerscentrum wandelt naar de Carolinahoeve en vertelt ondertussen over de omgeving. Na de stevige wandeling wacht er bij het eindpunt een kom warme snert met roggebrood en spek en een kop koffie/thee of warme chocomelk.

Winterwandeling door de Veluwezoom.
19 januari 2014 van 10:00 uur tot 14:00 uur.
Toegang: € 19,50 per persoon.

WK Klunen

Dit weekend moet de muts op en de schaatsen aan, al blijft het kwik ver van het vriespunt. Doe in stijl mee met het WK Klunen 2014. Vorig jaar werd dit evenement voor de eerste keer georganiseerd en aangezien een Elfstedentocht er nog niet inzit, start ook dit jaar het WK Klunen in Grou. De winnaars worden beloond met een jaar lang gratis snert van Unox en een midweekje weg. De ludiekste deelnemer krijgt een geldprijs. Doe mee of juich de deelnemers toe en geniet na afloop van het stamppotbuffet.

WK Klunen 2014.
18 januari 2014.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen. Inclusief eten van het stamppotbuffet.

Korendagen

Het Amsterdamse Paradiso is zaterdag en zondag het podium van de meest uiteenlopende koren. Van vrouwen- en jeugdkoren tot popkoren en vertolkers van zeemansliederen. Tijdens de Paradiso Korendagen krijgen ze stuk voor stuk vijftien minuten om het publiek omver te werpen. Een traantje wegpinken of enthousiast meedeinen: het publiek maakt een muzikale reis. Voor een klein bedrag kun je de hele dag genieten van de muziek.

Paradiso Korendagen.
18 en 19 januari 2014.
Toegang: € 3,- voor een hele dag.

Laatst gewijzigd: 2014-01-17 17:06:32 · Gepubliceerd: 2014-01-17 14:58:42 - 170