Winterse wandeling in de Hattemse bossen

Wandelen in en rond Hattem |  
Redactioneel door

Geniet van de natuur in het historische bos rond Molecaten

29 november 2014 Toerisme Hattem, Gelderland Zin om naar buiten te trekken? Wij wel! De bossen bij Hattem lenen zich uitstekend voor een stevige wandeltocht. In dit historische bos ontdekken we tal van mooie plekjes, en ondertussen wandelen we ons warm. Bijkomen met koffie en chocolademelk doen we bij de gezellige Herberg Molecaten!

Wandelen in het bos

Er hangt mist in de bossen. Dus: dikke sjaal om, wanten aan en de benen eronder! Kou is vandaag niet erg, we wandelen onszelf wel warm. De bossen bij Hattem lenen zich daar uitstekend voor. Liever op je stalen ros door het bos? Er ligt een uitgebreide ATB-route die Hattem samen met de gemeente Heerde heeft uitgezet. Tip: leen mountainbikes bij Vadesto, ideaal voor een sportief uitje met vrienden. Ook het lange-afstandswandelpad Maarten van Rossumpad voert door Hattem.

Bos vol geschiedenis

Als de mist verder wegtrekt, zien we in de verte Herberg Molecaten opdoemen, met daarnaast de oude molen van Molecaten met het waterrad. Deze molen stamt uit 1857. Herberg Molecaten is een heerlijke plek om uit te rusten. Midden tussen de bossen staat sinds jaar en dag deze knusse herberg.

Bijkomen in de herberg

Langs een modderig pad komen we handenwrijvend binnen. Er zijn hier twee gezellige ruimtes: de Heerenkamer en de Molenkamer. De open haard brandt in de ene ruimte en in de andere kijken we door de ruiten zo het bos in. Leuk, al die oude koffers die op de 'hooizolder' van de herberg liggen. Buiten zitten kan prima in alle seizoen, door het verwarmde buitenterras! En voor de kinderen is er alle ruimte om te spelen. Er komen nieuwe speeltoestellen buiten, vertelt eigenaar Edgar Hol. En voor ouderen met een elektrische fiets is dit ook een ideale uitvalsbasis, want er komt een oplaadpunt, zodat de fiets onder de koffie ook kan bijtanken.

Bruiloft in het bos

En Herberg Molecaten is niet alleen geschikt voor warme chocolademelk bij de open haard, maar ook voor een bruiloft in het bos, een goedverzorgde high tea, een borrel voor jarige opa of een vergadering waarvoor je je helemaal kunt afzonderen van de rest van de wereld. Ach, en wij zitten zo lekker... Nog maar een kopje koffie dan en dan weer terug het bos in!

Dagje Hattem

Zin om Hattem nog verder te verkennen? Je vindt in dit Hanzestadje onder meer en tal van gezellige eettentjes en boetiekjes.

Laatst gewijzigd: 2022-02-04 11:26:36 · Gepubliceerd: 2014-01-24 17:48:00 - 8639