Levensechte dino's en indrukwekkende tijdreizen

Meer tentoonstellingen in Rotterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Art Rotterdam: startschot voor nieuwe tentoonstellingen

3 februari 2014 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland In de aanloop naar Art Rotterdam bruist de stad aan de Maas van cultureel en kunstzinnig genot. Naast open ateliers, sitefairs en pop up shows openen komende week een aantal veelbelovende museale tentoonstellingen. DagjeWeg.NL benoemt een aantal hoogtepunten.

Kunsthal Rotterdam - WO II in 100 voorwerpen

Levensechte dinosaurussen, tastbare geschiedenis en grootse thema's

Na een grootscheepse verbouwing is de Kunsthal Rotterdam weer open voor publiek en vanaf woensdag 5 februari is er een wel heel bijzondere tentoonstelling te zien. De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen neemt je aan de hand van unieke voorwerpen met grootse verhalen mee door de tijd. Een laken vol bloedspetters die sergeant-majoor Gerrit van Ommering gebruikt als capitulatievlag op de dag van het bombardement op Rotterdam, een kindertruitje dat is gemaakt tijdens de hongerwinter van jarenlang opgespaarde hondenharen en het vermommingsbrilletje van verzetsstrijder Hannie Schaft. Door persoonlijke herinneringen en zowel ontroerende als huiveringwekkende verhalen komt de oorlog een stuk dichterbij.

TENT: heldenmoed en vernietigende macht

TENT viert de heropening van haar vernieuwde tentoonstellingsruimtes met een solotentoonstelling van beeldhouwer Anne Wenzel. Thema's als macht, destructie en historie lopen als een rode draad door haar werken en bij de expositie Anne Wenzel - The Opaque Palace krijgen de thema's vanaf donderdag 6 februari dan ook de hoofdrol in het totale plaatje. Wenzel zoekt de grenzen op van het medium sculptuur en dat zorgt op zich al voor een interessant schouwspel. Door haar universele onderwerpen als macht en heldhaftigheid werpt zij met haar kunst nieuw licht op de rol die kunst speelt in de verbeelding.

Living Dinosaurs: reuzen uit het verleden

Sta oog in oog met de reuzen uit de prehistorie en ontmoet levensechte dinosauriërs bij Living Dinosaurs! Voor het eerst zet de internationale, reizende tentoonstelling voet aan wal in Europa. De primeur gaat daarbij naar Post Rotterdam aan de Coolsingel. Vanaf vrijdag 7 februari vind je hier tientallen metershoge, bewegende dinosaurussen. Maak kennis met de laatste ontdekkingen op het gebied van de biologie rond dino's en ontdek hoe zij in de loop van de tijd veranderden.

Framing Sculpture in Boijmans

Wandel binnen bij Museum Boijmans Van Beuningen en neem een uniek kijkje in de gaarkeuken van drie beroemde kunstenaars. Bij Framing Sculpture zie je vanaf zaterdag 8 februari meesterwerken van Brancusi, Rosso en Man Ray samen. De werken zijn zelden of nooit in Nederland tentoongesteld, maar dat is nog niet alles. Pal naast de sculpturen zie je foto's die de kunstenaars maakten van hun eigen werk, waardoor je een uitzonderlijke blik achter de schermen krijgt.

De vijftiende editie van Art Rotterdam vindt van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari plaats in de Van Nelle-fabriek. Kijk in de UIT-agenda voor meer Art Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2014-02-04 14:27:52 · Gepubliceerd: 2014-02-03 14:46:38 - 28315