(Hart)verwarmend weekend!

Wat is er dit weekend te doen? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Activiteiten om van binnen en buiten warm te worden!

6 februari 2014 Toerisme Almere, Overijssel Het belooft een (hart)verwarmend weekend te worden. Leuke nieuwe tentoonstellingen, een stevige snertwandeling, gezellig samen breien of lekker romantisch, in de aanloop naar Valentijnsdag: trouw voor één dag! Wat kies jij?

Trouwen voor één dag in Citymall Almere

In Citymall Almere zijn de pijlen van Cupido al gericht op iedereen met trouwkriebels, serieus of voor de gein. Er komt zaterdag 8 en zondag 9 februari een speciale Las Vegas-pop-up-trouwkapel, zodat je kunt trouwen voor één dag! En dat hoeft niet eens per se met je geliefde te zijn, maar er mag ook getrouwd worden met een collega, een buurvrouw of goede vriend(in). Ringen, jurken, een echte trouwfoto... wie wil? Bezoekers die al getrouwd zijn kunnen hun trouwgeloftes vernieuwen, maar ook in hun eigen trouwoutfit op de foto bij de speciale Valentijnsfotograaf.

Las Vegas pop-upkapel in Citymall Almere
Zaterdag 8 februari van 12:00 uur tot 18:00 uur en zondag 9 februari van 12:00 uur tot 17:00 uur
Toegang: gratis.

Warme Truiendag in het TextielMuseum

Warme Truiendag is een dag om aandacht te vragen voor bewuste omgang met energie. Trek liever een dikke trui aan dan dat je de verwarming een graadje hoger zet! Geen warme kleding in de buurt? In het TextielMuseum mag iedereen vrijdag 7 februari komen breien. Truien, sjaals, mutsen: in het BreiCafé is alles mogelijk. Ook mensen die niet kunnen breien, maar het wel graag willen leren, zijn welkom. Breiers krijgen 50% korting op de entree van het museum en een warme kop koffie of thee.
BreiCafé in het Textielmuseum
Vrijdag 7 februari tussen 10:00 uur en 15:00 uur.
Entree: gratis. Breiers krijgen 50% korting op de entree tot het museum.
Aanmelden kan via de website van het Textielmuseum.

Honderd jaar textiel

Nog meer te doen in het Textielmuseum. Textiel speelt altijd al een belangrijke rol in woonkamers. De kleuren, stijlen en toepassingen verschillen per tijdperk. Het museum laat in de tentoonstelling Living Spaces zien hoe textiel de afgelopen 100 jaar gebruikt werd in het Nederlandse interieur. Zeven stijlkamers geven een beeld van de rol die meubels en objecten speelden tijdens verschillende stromingen, ondersteund door filmfragmenten. Ook is er een concept-room te zien, gevuld met 'uitvindingen' die we in de toekomst misschien wel in onze eigen huiskamers tegen gaan komen!
Tentoonstelling Living Spaces
Te zien van 8 februari tot 11 mei 2014 in het Textielmuseum in Tilburg.
Alle dagen te bezoeken, behalve maandag, van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het weekend geopend vanaf 12:00 uur
Entree: volwassenen 10,00 euro, kinderen 3,50 euro.

Winterstruintocht in de Wieden

Zin in een echte winterstruintocht, door het landschap ten zuiden van Wanneperveen? Dat kan! Langs mooie stukken trilveen, verlande trekgaten en nieuw aangelegde trekgaten, een terrein dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. Zaterdag 8 februari kan het wel, onder leiding van een natuurgids. Laarzen aan en lekker wandelen! De struintocht begint om 12:30 uur bij de werkschuur van Natuurmonumenten in Wanneperveen en duurt ongeveer drie uur. Na afloop is het heerlijk bijkomen met een kop snert.

Winterstruintocht door de Wieden
Zaterdag 8 februari 2014, start om 12:30 uur.
Kosten: leden 9,00 euro; niet-leden 13,00.
Aanmelden via 0527-246644 of de website van Natuurmonumenten.
Leeftijd vanaf 10 jaar. Honden mogen helaas niet mee.

Open Dag in Watersnoodmuseum

Voor nop een kijkje nemen in het Watersnoodmuseum, dat kan zaterdag 8 februari. Traditiegetrouw houdt het Watersnoodmuseum een open dag na de herdenking van de watersnoodramp van 1 februari 1953. Dit jaar is dat een weekje uitgesteld. In bijna elk van de vier caissons worden activiteiten en presentaties gegeven die passen bij het thema van de caisson. En er is nog veel meer te doen en te zien. Staatsbosbeheer geeft bijvoorbeeld rondleidingen door het buitengebied.

Open dag in het Watersnoodmuseum
Zaterdag 8 februari van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2014-02-10 11:30:40 · Gepubliceerd: 2014-02-06 11:56:20 - 496