1

Op onderzoek met Raaf

Voorjaarsvakantie in Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Utrecht: rare beesten en spannende proefjes Nieuws door

archief oud artikel 15 februari 2014 Toerisme Utrecht, Utrecht Kinderen zullen verheugd opkijken wanneer ze zien wie de gast in het Universiteitsmuseum Utrecht is deze voorjaarsvakantie. Het is Raaf! Deze nieuwsgierige vogel onderzoekt samen de kids de geluiden van het lichaam. En daarnaast valt er nog veel meer te ontdekken in het leerzame museum.

Het Universiteitsmuseum Utrecht haalt de wetenschapper in een kind naar boven! Spannende proefjes, een speurtocht en antwoorden op heel veel vragen: deze voorjaarsvakantie zit vol leerzame activiteiten voor nieuwsgierige kids. Raaf, bekend van het tv-programma Huisje, boompje, beestje gaat op onderzoek uit naar de geluiden van je lichaam. Wat voor geluiden maak je eigenlijk? Iedere dag van 15 tot en met 23 februari is Raaf aanwezig om 13:30 uur en 15:00 uur voor een interessante special.

Griezelen

Een beetje griezelig is het wel, maar stiekem ook heel leuk! Het werk wat de mensen van het Universiteitsmuseum doen is best ongewoon. Ze maken skeletten schoon, werken aan een hart-longmachine en poetsen een mega kamelendarm. Deze voorjaarsvakantie mag iedereen toekijken hoe dat in zijn werk gaat, want hun werkplaats is verplaatst naar het museum. Daar zit je natuurlijk met je neus bovenop! En het leuke is dat je ook nog al je vragen mag stellen, waar de medewerkers vast een antwoord op weten.

Zelf aan de slag

In het Universiteitsmuseum mag iedereen zelf de handen uit de mouwen steken in het Jeugdlab. Eerst even voelen aan de prikkelmuur, waar je aan een lange glibberige tong kunt voelen. Dat niets is wat het lijkt, ontdek je door zelf een experiment uit te voeren. In de vakantie zijn er elke dag jeugdlaboranten om de bezoekers te helpen met hun proefjes.

Laatst gewijzigd: 2014-02-15 10:05:07 · Gepubliceerd: 15 februari 2014 - 203