1

Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Het Drents Museum in Assen Redactioneel door

archief oud artikel 21 februari 2014 Toerisme Wat is het heerlijk, de krokusjes komen weer naar boven en de voorjaarsvakantie is in volle gang! En in het weekend kan iedereen meegenieten, vakantie of niet, van deze vrolijke vrije dagen. Hoe? Dat lees je in de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Griezelen met mummies

Als het woord mummie valt, zien de meeste mensen een met witte doeken omwikkeld persoon voor zich. Een wezen dat in de avonturen van Donald Duck tot leven komt, en rondwandelend door spookachtige crypten iedereen de stuipen op het lijf jaagt! Maar wist je dat dit soort mummies alleen te vinden is bij de Egyptenaren? En dat er over de hele wereld nog veel meer mummies zijn gevonden? In de tentoonstelling Mummies - overleven na de dood brengt het Drents Museum in Assen zestig mummies samen. Daar is te zien dat een mummie meer is dan de witte doeken en de griezelverhalen.

Mummies - overleven na de dood.
Te zien tot en met 31 augustus.
Toegang: € 12,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Meet Moffel en Piertje

Moffel en Piertje, de helden van het SchoolTV-programma Koekeloere, brengen de voorjaarsvakantie door in het Leidse Naturalis. Ze schitteren hier iedere dag in een korte voorstelling over zintuigen. Moffel kan niets zien en Pier heeft geen handen om te voelen! Kleine kinderen ontdekken zo wat zintuigen zijn en waarom we niet zonder kunnen. Speciaal voor de jonge bezoekers is er deze vakantie ook een doe- en ontdekhoek ingericht. En natuurlijk is Naturalis ook voor volwassenen reuze interessant!

Voorjaarsvakantie in Naturalis.
Voorjaarsvakantieactiviteiten tot en met 2 maart.
Toegang: € 12,- voor volwassenen en € 9,- voor kinderen. Tot 4 jaar gratis toegang.

De mooiste wandelroute

Even uitblazen dit weekend? Zoek dan de mooiste wandelroute van Nederland op. De bezoekers van Wandelzoekpagina kozen het Vijlenerbos in Epen uit als de mooiste tocht om te wandelen. Deze wandeltocht start bij het VVV-kantoor in Epen en loopt over holle wegen en langs heggen tussen de velden door naar het Geuldal en de Heimansgroeve. Hier zijn volgens de beschrijving de oudste gesteenten van Nederland te vinden.

Mooiste wandelroute van Nederland.
Print de gratis wandelkaart.

Bouw een insectenhotel

Insecten zijn helemaal niet kieskeurig. Een 5-sterren hotel voor alle wriemelende, kruipende, vliegende beestjes bouw je met van alles wat je in de natuur vindt. Takjes, veertjes, bladeren: alles is geschikt. Samen met andere kinderen kun je in Speelnatuur Tiengemeten eerst op insectenexpeditie om daarna een Insectenhotel te bouwen. Alle zelfgemaakte hotels mogen mee naar huis. Wie het huisje op een warme plek in het zonnetje hangt kan na verloop van tijd heel wat hotelgasten van dichtbij bekijken!

Insectenhotel bouwen in Speelnatuur Tiengemeten.
Zondag 23 februari om 10:30 uur en 13:30 uur.
Toegang: € 4,50 voor kinderen en € 2,25 voor volwassenen.

Shoppen op de Huishoudbeurs

Voor veel vrouwen is de Huishoudbeurs een jaarlijks terugkerend feestje. Ontspannen struinen langs de vele stands, lekkere hapjes proeven en de nieuwste trends scoren op het gebied van haar en mode. En het is vooral heel gezellig! Dit weekend, alweer het laatste van de Huishoudbeurs, geeft Jamai een optreden en verzorgt Mariana Verkerk een workshop lopen over de catwalk.

Huishoudbeurs 2014
15 februari tot en met 23 februari 2014.
Toegang: € 19,50 voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-02-21 16:16:19 · Gepubliceerd: 21 februari 2014 - 740