Lente is: lammetjes kijken!

Edese Schaapskudden |  deel via WhatsApp | Nieuws door

1 maart 2014 Natuur De pasgeboren lammetjes vallen met hun neus in het voorjaar! Omringd door de krokussen en sneeuwklokken zetten de schattige beestjes hun eerste stapjes. Geniet van hun bokkesprongen en kom op kraamvisite in Ede, Aartswoud of in Stroe.

Bij de Edese Schaapskudden is het feest! Iedereen mag de geboorte van de eerste lammetjes van dit voorjaar mee vieren tijdens een groot kraambezoek op 1 en 2 maart. In een grote tent zijn alle lammetjes te bewonderen. Vrijwilligers zorgen voor beschuit met muisjes, glühwein en warme chocolademelk. Een feestelijk bezoekje, waar vooral de kinderen erg van zullen genieten.

Ook in Aartswoud zagen de eerste lammetjes van dit voorjaar het levenslicht. Op de Manuelhoeve staat op zaterdag 1 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur de koffie met verse appeltaart klaar voor alle kraamvisite. Bewonder de kleine lammetjes en loop gerust een rondje over de boerderij.

Kleine geitjes

Ze hebben een iets ander uiterlijk, maar doen op het gebied van schattigheid niet onder voor schapen. Maak kennis met kleine geitjes op Geitenboerderij De Groote Stroe. Op zaterdag 1 maart vieren boer Harry en boerin Magda Lammetjesdag De Groote Stroe. Kinderen mogen op deze dag bij de kleine lammetjes in het stro kruipen en heerlijk met ze knuffelen. Voor de lekkere trek zijn er op de boerderij verse poffertjes te krijgen en natuurlijk is er geitenkaas te koop. De entree voor de Lammetjesdag bedraagt € 1,- per persoon, deze opbrengst gaat naar Ride4Energy, een stichting voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Laatst gewijzigd: 2014-02-28 17:19:49 · Gepubliceerd: 2014-02-27 13:48:38 - 994