1

Bekijk de winnaars van de Oscars

Gravity, 12 Years A Slave, Dallas Buyers Club

EYE: op avontuur in de filmwereld Nieuws door

archief oud artikel 3 maart 2014 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland Met veel bombarie, glitter en glamour kregen acteurs, regisseurs en producenten deze zondag waardering voor hun werk. De felbegeerde Oscars zijn verdeeld! De film Gravity wist de meeste beeldjes binnen te slepen, maar ook 12 Years A Slave en Dallas Buyers Club namen een aantal Oscars mee naar huis. Bekijk alle bekroonde films!

Zeven Oscars waren er voor de film Gravity met George Clooney en Sandra Bullock. Een medisch ingenieur en een ervaren astronaut raken los van hun shuttle en zweven zonder enig contact met de aarde rond in de ruimte. Vind een bioscoop in de buurt.



De film Dallas Buyers Club blonk uit vanwege twee mannelijke acteurs: Matthew McConaughey en Jared Leto. Zij ontvingen respectievelijk de Oscar voor beste mannelijke acteur en beste mannelijke bijrol. Vind een bioscoop in de buurt.



En vergeet niet 12 Years a Slave, die ook drie Oscars in ontvangst nam. Bekijk deze en andere winnaars eens in het EYE Filmmuseum in Amsterdam! Kun je meteen de mooiste filmfragmenten bekijken in het Panorama of met de kids op avontuur in de Eyewalk.

Laatst gewijzigd: 2014-03-10 14:05:42 · Gepubliceerd: 3 maart 2014 - 461