Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 6 maart 2014 Toerisme Gelukkig gaan we een droog en zonnig weekend tegemoet! Want een avond lang door Rotterdam zwerven tijdens de Museumnacht is dan wel zo leuk. En wat dacht je van sterren kijken op het dak van sterrenwacht Sonnenborgh? Tuur dit weekend naar de kraters op de maan en bekijk Jupiter eens goed tijdens de Sterrenkijkdagen. Dit is de Weekend Top 5 vol inspiratie voor het weekend!

Rotterdamse Museumnacht

Zelfs de avonden kunnen al een beetje zwoel aanvoelen, dus alle reden om dit weekend wat langer op te blijven. Struin door donker Rotterdam tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Alle musea in de havenstad zetten hun deuren van 20:00 uur tot een uurtje of twee open voor publiek. Het thema van dit jaar is 'SPOREN' en dat betekent naast speuren in het verleden ook nieuwe sporen voor de toekomst. Sporen van vurige liefde, sporen van wat verborgen moest blijven en een blijvend spoor van jezelf. Het wordt een spannend reisje! Zelfs in de tram en bus gaat de Museumnacht door, met op lijn 1 bijvoorbeeld een workshop Bodyclapping.

Museumnacht Rotterdam.
Zaterdag 8 maart.
Toegang: € 17,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. In de voorverkoop goedkoper.

Sterren kijken

Als de nacht helder is zie je de hemel voluit flonkeren met de mooiste sterren. Met een telescoop van de sterrenwacht komt deze pracht veel dichterbij. En niet alleen de sterren zijn te zien, ook Jupiter en de maand laten zich bewonderen tijdens de Sterrenkijkdagen 2014. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij Sonnenborgh in Utrecht voor een extra lange sterrenkijkavond van 19:00 uur tot 23:00 uur. Hier zoek je vanaf het dak naar de sterrenbeeld en tuur je warm binnen naar de kraters op de maan.

Sterrenkijkdagen 2014 7 & 8 maart 2014.
Toegang: € 5,- voor volwassenen en kinderen. (per sterrenwacht kan de toegangsprijs verschillen)

Voor de kinderen: Playmobil!

Voor kinderen is een bezoekje aan Speelgoedmuseum Deventer als een bezoek aan de snoepwinkel. Overal staat speelgoed! En de komende maanden is dat vooral Playmobil. In de tijdelijke tentoonstelling staat het eerste bouwsetje uit 1974 naast levensgrote Playmobil-poppen en omringd door taferelen met prinsessen en piraten. Kinderen kijken hun ogen uit en mogen ook zelf spelen!

Playmobil in Speelgoedmuseum Deventer.
Open op zaterdag en zondag.
Toegang: € 5,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen.

HISWA

De HISWA is meer dan een gewone botenshow. Iedereen vermaakt zich hier namelijk opperbest, zelfs als je niet eens een boot hebt of wilt kopen. In het Zeiltheater vertellen zeilers hun spannende of ontroerende verhalen en in de Water Fun Zone zijn de kinderen eindeloos in de weer met water. Ze bouwen in eigen bootje of doen mee aan een clinic suppen. En natuurlijk is er voor de echte watersporters van alles te zien, te leren en wellicht te kopen!

HISWA 2014.
Van 5 tot en met 9 maart 2014.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-03-06 16:58:33 · Gepubliceerd: 6 maart 2014 - 595