1

Keukenhof bloeit op z'n Hollands

Prachtige bloementuin opent nieuw seizoen

Keukenhof Nieuws door

archief oud artikel 20 maart 2014 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Schaatskampioenen Ronald en Michel Mulder waren er gisteren als eerste bij. Zij mochten de Keukenhof officieel openen! Vanaf vandaag kan iedereen weer genieten van de bloemenzee in de beroemde tuin.

Al in de 17e eeuw waren we er gek op: tulpen! De Tulpomania begint helemaal opnieuw in de Keukenhof in Lisse. Dit jaar is het thema van de bloementuin heel gewoon, Holland. En dat is onder andere te zien in het Julianapaviljoen, waar een tentoonstelling is ingericht over de historie van de tulp. Maar de grote klapper van dit jaar is het enorme mozaïek gemaakt van 60.000 tulpenbollen en muscari's, oftewel blauwe druifjes. Het stelt de Amsterdamse grachten voor, met, zoals de Keukenhof belooft, een tulp zo groot als een grachtenpand.

Keukenhof ook voor kinderen

Wandelen in een mooie tuin klinkt voor kinderen niet echt spannend. Maar de Keukenhof doet er alles aan om ook de jonge bezoekers naar de tuin en de shows te trekken. Zo zijn er meer speeltoestellen tussen de bloemen en planten en is er voor de kleintjes een Nijntje speeltuin. Op de dierenweide lopen lammetjes en kalfjes als magneten voor het jonge grut. En als dat allemaal niet werkt, dan staan er lekkere poffertjes op het menu!

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 14:24:44 · Gepubliceerd: 20 maart 2014 - 970

Dit past bij 'Keukenhof bloeit op z'n Hollands'