1

Dompel je onder in het boeddhisme

Ga met het hele gezin op avontuur in de wereld van de boeddhisten

Maak kennis met het boeddhisme! Nieuws door

archief oud artikel 29 maart 2014 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Stap in de wereld van het boeddhisme. Deze levensbeschouwing is tegenwoordig vrij populair. Ga dit weekend op avontuur in Rijksmuseum Volkenkunde tijdens het Boeddhisme Festival.

Alles over meditatie

Het begrip 'meditatie' staat centraal tijdens deze derde editie van het Boeddhisme Festival. Door middel van workshops, lezingen, rondleidingen en muziek maak je kennis met alle facetten van het boeddhisme. Natuurlijk zijn er ook Thaise lekkernijen.

Kijkje in Japan

Het Rijksmuseum Volkenkunde heeft zelf ook boeddhistische topstukken in de collectie, die nu extra in de schijnwerpers staan. Zo zijn er onder meer de grote boeddha's in de Boeddhazaal (zie de foto hiernaast). Ook is er aandacht voor hedendaagse kunst, onder meer van kunstenaar Tashi Norbu die tijdelijk exposeert in het museum. Dit weekend kun je ook bij uitzondering binnen kijken in het Japandepot op de museumzolder. Zin in actie of meditatie? Bij diverse workshops kun je zelf ook aan de slag.

Met het hele gezin

Zondag 30 maart is er ook gelegenheid voor gezinnen om samen het boeddhisme te ontdekken, door middel van yoga en een kinderrondleiding. Een dag vol verdieping en verrassingen voor het hele gezin!

Laatst gewijzigd: 2014-03-28 16:25:13 · Gepubliceerd: 29 maart 2014 - 221