1

Vakantie op het boerenerf

Overnachten op de boerderij met FarmCamps

Alle boerderijen van FarmCamps Redactioneel door
Foto 1. Genieten van het boerenleven. Foto: FarmCamps

22 juni 2023 Toerisme Landelijk Geniet met volle teugen van het voorjaar op de boerderij! Nergens beleef je het nieuwe, jonge leven en de schoonheid van de natuur dichter bij dan hier. FarmCamps heeft de fijnste logeeradresjes op het platteland, waar boer en boerin alles uit de kast halen voor een onvergetelijke vakantie op de boerderij.

Verschillende slaapmogelijkheden

Op een FarmCamps boerderij slapen gasten heel comfortabel in een Safaritent, een Farmtent of in een nog luxere Ranchtent, Lodgetent of Barntent. Alle accommodaties hebben een eigen toilet, een koelkast, een gasfornuis en lekker warme dekbedden. Ook is er in alle tenten elektriciteit. De Lodgetenten zijn inclusief allerlei leuke extra's, zoals een buitenhaard, hangmat en barbecue. Voor de kids is er een speelhut en een supergave bedstee van Saartje Prum. De Ranchtent heeft een eigen luxe badkamer naast de tent. En voor de echte luxepaarden is er de Barntent, met een eigen badkamer in de tent en een heuse slaapzolder! Alle boerderijen van FarmCamps hebben hun eigen charme. Door de bijzondere bewoners, de fantastische locatie of de leuke activiteiten. Stap alvast met één voet op het boerenerf en ontdek deze vier boerderijen.

Let op: niet bij alle boerderijen van FarmCamps staan dezelfde accommodaties. Bekijk hier alle beschikbare accommodaties.

Pony's knuffelen in Noord-Brabant

GOIRLE - De boerderij van boer Huub en boerin Carolien is een echt familiebedrijf en het is al sinds 1870 in de familie. Kom logeren en ontmoet de pensionpaarden en lieve pony's van FarmCamps Breehees. Ga mee op tramsafari naar het bos en neem een kijkje op het moderne melkveebedrijf van broer Ronny, 300 meter verderop. Voor de kleine en grote paardenliefhebbers is Farmcamps Breehees een heerlijke plek, waar ze pony's mogen verzorgen. En als kers op de taart neemt de boerin je mee voor een heerlijke buitenrit te paard!

Voor wie dol is op pony's en paarden zijn er nog meer FarmCamps boerderijen waar je een rijles kunt nemen of pony's verzorgen en knuffelen. Bekijk hier alle FarmCamps boerderijen met paarden.

Boerenijs maken in Drenthe

FLUITENBERG - Op hun FarmCamps Hoeve Sonneclaer delen boer Barend en boerin Tineke met liefde hun leven op de boerderij. Sinds 2000 boeren ze biologisch en behalve koeien leven er op de boerderij ook schapen, geiten, kippen en konijnen. Maak kennis met dit mooie boerenbedrijf in Drenthe en duik helemaal onder op het platteland. Loop gezellig mee met boerin Tineke, die ijs en vla maakt met de melk van eigen koeien. Of speel een potje boerengolf! De kinderen vermaken zich ondertussen in de knuffelschuur of op de Vette Tractor Banden Klimtoren.

Van het weiland naar de zee in Zeeland

KAMPERLAND - FarmCamps Five Star in Kamperland is een educatieboerderij: een boerderij om volop te spelen en te leren! Kinderen vermaken zich hier uitstekend met alle activiteiten en dieren. Help met het voeren pony's Bliksem, Matje, Dusty, Spirit en al hun vriendjes. Knuffel met de konijntjes en boerderijkatten of geef varkens Karbo en Naadje lekker te eten. En ouders? Die genieten van de stilte van het Zeeuwse platteland en dromen van de zee, die heerlijk dichtbij is.

Waterpret in oer-Hollands polderlandschap

STOLWIJK - Stap in de traditionele melkveehouderij op de Stolkse Weide in Zuid-Holland. Hier vind je volop rust en ruimte, omringd door eindeloze groene weilanden met grazende koeien. Een oer-Hollands polderlandschap! Boer Wilco neemt gasten mee de melkput in en boerin Durkje laat graag zien hoe ze van de melk heerlijk roomijs maakt. De kinderen krijgen geen genoeg van de Water Pret Weide tussen de twee logeervelden waar de verschillende tenten staan. Zijn de kids dol op dieren? Kies dan een eigen verzorgkonijn om tijdens je verblijf voor te zorgen. Rond de boerderij is volop gelegenheid om een hengeltje uit te werpen of een kanotocht door de polder.

Hier vind je alle FarmCamps boerderijen. Kies een mooie locatie en verheug je op een vakantie op het platteland.
Foto 2. Zoveel ruimte om te spelen! Foto: FarmCamps
Foto 3. Op stap met de boer op FarmCamps 't Looveld. Foto: FarmCamps
Foto 4. Overnachten in een mooie safaritent. Foto: FarmCamps
Foto 5. De droom van iedere jonge paardenfan bij FarmCamps De Verloren Kost. Foto: FarmCamps
Foto 6. Gezellig in de tent. Foto: FarmCamps

Laatst gewijzigd: 2023-06-22 14:52:41 · Gepubliceerd: 22 juni 2023 - 2444