1

Overal asperges!

Gek op asperges? Bewandel het Aspergepad en proef ze op de boerderij

Op naar Limburg! Nieuws door

archief oud artikel 10 april 2014 Cultuur Diep verstopt in de grond, uitgestald bij de groenteboer en dan smakelijk op het bord. Eitje erbij, ham en botersaus: daar lik je de vingers bij af. Ze zijn er weer: asperges! Vandaag begint traditioneel het aspergeseizoen in Nederland en het witte goud lonkt van alle kanten. Leer de asperge van haver tot gort kennen op het Aspergepad, in het museum en als laatste natuurlijk in een restaurant.

Limburg pronkt vol trots met de asperges van eigen bodem. Loop eens over het Aspergepad en bewonder de velden vol asperges. In en rond het dorp Grubbenvorst zijn diverse routes uitgestippeld. Kies voor een korte wandeling van vier kilometer of neem de route Asperge Superieur die acht kilometer lang is. En als afsluiter kan een diner in één van Grubbenvorst' restaurants niet ontbreken. Of is alleen een asperge-ijsje al genoeg?

Tip: bezoek ook De Locht - Streekmuseum en Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Melderslo. Hier ligt de langste asperge ooit gestoken van wel 3,11 meter lang!

Aspergeboerderij

Wijn- en aspergeboerderij De Santspuy staat voor lekker en eerlijk eten. En dat betekent in dit seizoen: verse asperges! In de winkel van De Santspuy liggen ze zij aan zij met geschrapte nieuwe aardappeltjes, vers gekookte ham en eieren. Alles wat je nodig hebt voor een voortreffelijk thuisdiner. Wie met eigen ogen wil zien hoe de asperges gestoken worden is welkom voor een excursie. Compleet verzorgd met lekkere hapjes en drankjes.

Laatst gewijzigd: 2014-04-10 11:51:14 · Gepubliceerd: 10 april 2014 - 152