1

Lang leve de lente: doe mee met een bloesemtocht!

Heerlijk wandelen in de lente met de hele familie

De mooiste wandelroutes   Nieuws door
Foto 1. Wandelen of fietsen tussen de bloesem. Foto: Allie Caulfield, Flickr

archief oud artikel 17 april 2015 Natuur Landelijk Geniet van al het moois dat de natuur in de lente te bieden heeft! Trek de natuur in, en doe mee met één van de bloesemtochten en lentewandelingen die de komende tijd gehouden worden.

Wandelen door de bloeiende boomgaarden

Maak zaterdag 18 april een heerlijke wandeling door boomgaarden, langs en over de Linge en ontdek plekken waar je normaal niet mag komen. Het is tijd voor de 23e Rode Kruis Bloesemtocht. Door de warmte van de afgelopen dagen is de verwachting dat er volop bloesem is te zien langs de route. Doe mee en ontvang een medaille! Door middel van de Bloesemtocht wordt geld ingezameld voor het goede doel. Starten kan vanaf 7:00 uur, finishen tot 17:00 uur.

Fietstocht met lentesoep

De Betuwe is in deze tijd zeker een bezoekje waard. Stap lekker op de fiets en voel de lentezon op je gezicht! Op zondag 19 april houdt Museumboerderij Den Tip in het Gelderse Herveld een lentefietstocht door de Betuwe. Er zijn diverse afstanden, 15, 25 en 40 kilometer. Deelname kost 5,00 euro per persoon, met een kop lentesoep na afloop. Liever op de elektrische fiets? Dat kan, het museum heeft een oplaadpunt.

Het bos in

Wie weet er beter wat er op dit moment in de natuur gebeurt dan de boswachter? Ga met een boswachter van Staatsbosbeheer op stap, bijvoorbeeld tijdens de Lentewandelingen bij het Boomkroonpad. Het jonge groen lokt hele gezinnen naar buiten! De wandelingen zijn op diverse zondagen.

Fietsen langs Zeeuwse bloesem

De schoonheid en geur van de bloesems betovert je, in het Zeeuwse Kapelle. Fiets zaterdag 18 april, 25 april en 2 mei mee door het roze-witte landschap van appels en peren. Een gids fietst mee en vertelt van alles over de fruitteelt zoals dat nu gebeurt. En waarom is het Zeeuwse landschap bij Beveland juist zo geschikt voor fruitteelt? Na afloop kun je nog even struinen door het Fruitteeltmuseum in Kapelle om de fruitteelt van vroeger te beleven. En er is koffie met appelcake!
Welke van de drie data kies jij?
Zaterdag 18 april
Zaterdag 25 april
Zaterdag 2 mei
Verzamelen om 12:30 uur bij het Fruitteeltmuseum.

Nog meer nieuwigheid! Er worden veel jonge dieren geboren in de dierentuinen. Bekijk snel waar je op kraambezoek kunt!
Foto 2. Wandel mee met de 23e Rode Kruis Bloesemtocht. Foto: Rode Kruis, George Burggraaf
Foto 3. Bloesem in de museumtuin. Foto: Fruitteeltmuseum
Foto 4. Mooie plaatjes onderweg. Foto: Museumboerderij Den Tip

Laatst gewijzigd: 2015-04-17 10:31:55 · Gepubliceerd: 2014-04-09 10:19:23 - 1419