Beschuit met muisjes in de dierentuin

De leukste dierentuinen | Nieuws door

Op kraambezoek bij babydieren

13 april 2015 Toerisme De lente hangt in de lucht! Dat betekent dat er veel babydieren worden geboren in de dierentuinen en parken. Waar kun je op kraambezoek?

Foto 1. De populaire ijsbeertweeling. Foto: Diergaarde Blijdorp

EMMEN - Er huppelt een kleine zebra over de savanne van Dierenpark Emmen. Het is een meisje, dus voorlopig blijft ze in het dierenpark wonen. Inmiddels zijn er ook ringstaartmaki's en kuikens geboren.

ERMELO - Bij Boerderij Pret werd onlangs al een ezeltje geboren, maar nu ook nog een kalfje. Het is een meisje, maar ze heeft nog geen naam. Het jonge ezeltje heeft de naam Evi gekregen, die naam werd uitgekozen door de kinderen die komen spelen op Boerderij Pret.

ANTWERPEN - De Zoo Antwerpen spant de kroon met al deze babydieren: een Maleise tapir, een kolenbranderschildpad, een kogelgordeldier, een babyboomstekelvarken, een kuifmakaak en een balabac kantjil (dwerghertje).

MECHELEN - We blijven nog even in België, want ook in Dierentuin Planckendael zijn jonge dieren te bewonderen. Onlangs werd daar een schattig girafje geboren. Mevrouw Neushoorn is ook in verwachting, maar dat duurt altijd heel lang, dus daar moet je nog even op wachten.

HILVARENBEEK - Nog een giraf, maar nu in safaripark Beekse Bergen. Omdat het dier rond Carnaval geboren werd, kreeg hij de naam Willempie, vernoemd naar de carnavalshit van André van Duin.

RHENEN - Een geboortegolfje bij de familie Ringstaartmaki in Ouwehands Dierenpark. Daar werden vier jonkies geboren, waaronder een tweeling. Ook deze diertjes worden eerst een hele tijd door de moeder meegedragen. Omdat ze echte zonaanbidders zijn, kun je ze vast buiten zien zitten!

LELYSTAD - Ook in Natuurpark Lelystad kun je op kraambezoek, want daar is een bijzonder hert geboren, een Pater Davidshert. Er worden naar verwachting nog vier hertjes geboren dit jaar, dus houd het in de gaten!

AMSTERDAM - Nog een bijzonder dier, ditmaal in Artis. Hier zit een kleine grote miereneter al een paar maanden moeders rug. Het is nog niet eens bekend of het een jongetje of meisje is, want moeder en kind verstoppen zich de eerstkomende tijd voor publiek.

ROTTERDAM - De ijsbeertweeling uit Diergaarde Blijdorp is al eind vorig jaar geboren, maar ze zijn nog steeds erg populair. De kleintjes zijn regelmatig buiten te zien en trekken veel publiek. Ga snel kijken voordat ze groot zijn!

Foto 2. Girafje in Planckendael. Foto: Dierenpark Planckendael
Foto 3. Babyboomstekelvarken. Foto: Antwerpen Zoo
Foto 4. Miereneter op de rug van zijn moeder. Foto: Artis
Laatst gewijzigd: 2015-04-14 09:58:31 · Gepubliceerd: 2015-04-13 14:05:10 - 395