Koninklijke familie komt goed uit de verf

Wat te doen op Koningsdag 2014? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Geniet van een kleurrijke Koningsdag bij het Cobra Museum

26 april 2014 Cultuur Amstelveen, Noord-Holland Hoewel Koningsdag in het teken staat van oranje boven, gaat het er in Amstelveen heel wat kleurrijker aan toe. Op initiatief van het Cobra Museum voor Moderne Kunst komt de koninklijke familie op een doek van maar liefst honderd vierkante meter goed uit de verf.

Vijfentwintig jongeren en kunstenaars David Bade en Tirzo Martha sloegen afgelopen maand de handen ineen. Samen lieten zij hun creativiteit de vrije loop, wat resulteert in een kunstwerk van maar liefst honderd vierkante meter! Op het doek van tien bij tien meter ontdek je hun persoonlijke verhouding met de koning, het koningshuis en Koningsdag. Tijdens de dankspeech van koning Willem-Alexander, die samen met de koninklijke familie Amstelveen bezoekt op Koningsdag, wordt het kunstwerk onthuld.

Bij de creatie van het enorme kunstwerk speelde de bijzondere expositie From the Guggenheim Collection to the Cobra Museum of Modern Art een inspirerende rol. Laat je ook inspireren en bezoek de tentoonstelling op Koningsdag tussen 15:00 en 18:00 uur in het Cobra Museum.
Wat valt waar te beleven? DagjeWeg.NL deed een rondje Nederland op Koningsdag 2014. Veel plezier!

Laatst gewijzigd: 2014-06-02 15:21:49 · Gepubliceerd: 2014-04-25 10:03:54 - 347