1

Tot op het bot: interactieve biologieles

Botjes in het Universiteitsmuseum Nieuws door

archief oud artikel 29 april 2014 Toerisme Utrecht, Utrecht Speciaal voor kinderen die dol zijn op biologie: de nieuwe tentoonstelling Tot op het bot in het Universiteitsmuseum Utrecht. Bijzondere weetjes en ontdekkingen in deze expositie vol geraamtes!

Boeiende ontdekkingen

Niet te missen in het Universiteitsmuseum: de negen meter hoge skelettentoren! Een grote verzameling van geraamtes. Het is duidelijk: hier staan botjes centraal! En jij kunt ook 'tot op het bot' gaan in de nieuwe tentoonstelling. Onderzoek zelf in hoeverre een brilkaaiman, een walrus of een soepschildpad op het menselijke skelet lijken. Of verbaas je over de gelijkenis tussen een kind een olifantsvis. En de gebitsproblemen bij mensen zijn vergelijkbaar met die van en tijger of hond. Allemaal boeiende ontdekkingen en bijzondere weetjes. In het Universiteitsmuseum zie je overal gebitten, huiden, wervels, vinnen, harten, darmen, geweien en vele andere lichaamsdelen.

Interactieve biologieles

Kinderen kunnen zelf op ontdekking in grote, interactieve biologieles. Luister naar het hart van een reuzenschildpad, mens of kangoeroe; voel aan een olifantshuid, kijk in de operatiekamer bij een hond met een hernia. En als je durft mag je een haai aaien. Dan merk je zelf dat hij niet alleen scherpe tanden in zijn bek heeft!

Extra in de meivakantie

Tijdens de meivakantie is het Universiteitsmuseum vanaf 10:00 uur open (met uitzondering van maandag 5 mei). Kinderen die in de vakantie zin hebben in een bijzondere en leuke biologieles, mogen meehelpen het raadsel van het bottenbeest op te lossen. Of je kunt meedoen met de skelettentour, kriskras door het museum. Vergelijk jezelf met een dier! Of experimenteer in het Jeugdlab: op de spijkerbank, in de douche of nog veel meer andere experimenten die te maken hebben met zien, ruiken, proeven, horen en voelen.

Laatst gewijzigd: 2014-04-28 17:10:08 · Gepubliceerd: 29 april 2014 - 257