Graaf je eigen fossiel op!

Meivakantie in Naturalis Redactioneel door

archief oud artikel 30 april 2014 Toerisme Leiden, Zuid-Holland In de meivakantie, dus deze week nog tot en met 4 mei, zorgt Naturalis voor een gaaf dagje uit: graaf je eigen fossiel op, doe ontdekkingen met een drol en stel vragen aan de onderzoekers en preparateurs van Naturalis.

Graven tussen de dino's

Er is een grote zandbak op de binnenplaats van Naturalis, het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Leiden en daar mag je zelf aan de slag: graven maar! Spannend hoor, want wat tref je aan? Net als de paleontologen kun je daarna je vondst prepareren en mee naar huis nemen. Prepareren betekent dat je het fossiel zo bewerkt dat het goed blijft en niet verkruimelt of lelijk wordt.

Hyenadrol

Maar er is nog meer te doen: maar liefst honderd opdrachten in het hele museum. Je komt bijvoorbeeld een mammoetbot tegen, een kristalsteen en een hyenadrol. Welke ontdekkingen doe jij allemaal? Er wordt ook getekend: vlindervleugels of een zaadje. Moeilijk zeg! De wetenschappelijk tekenaars van Naturalis doen dit werk elke dag. Doe jij het ze na?

Elke dag iets te doen!

Dit is een greep uit de bijzondere activiteiten die er nog meer in de meivakantie te doen zijn:
  • Zaterdag 3 mei tussen 14:00 uur en 16:00 uur wordt bij de vertelkar alles verteld over het indrukwekkende tijdperk van de dinosauriërs.
  • Maandag 5 mei kun je zien hoe een velduil wordt geprepareerd.
  • Donderdag 1 mei wordt het bijzondere beroep van Kees van der Blom in de spotlights gezet. Hij is lid van het walvisteam.
  • Zaterdag 3 mei vertelt Auke Florian Hiemstra alles over levende fossielen.
  • Gek op de Tyrannosaurus rex? Zondag 4 mei vertelt directeur Edwin van Huis over de opgraving van de T-rex.

Laatst gewijzigd: 2014-05-12 09:01:11 · Gepubliceerd: 2014-04-30 17:34:59 - 979