Beleef de exclusieve primeurs van het Cobra Museum

From The Guggenheim Collection To The Cobra Museum Of Modern Art |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

'From The Guggenheim Collection To The Cobra Museum of Modern Art'

5 mei 2014 Cultuur Ontdek de primeurs van het Cobra Museum! Bij From The Guggenheim Collection To The Cobra Museum of Modern Art ontmoet je kunstwerken van maar liefst 44 pioniers, die ieder op z'n eigen manier de moderne kunst vernieuwden. Abstracte kunst uit het beroemde Guggenheim Museum in New York is speciaal overgevlogen en sommige kunstwerken zijn nooit eerder in Europa vertoond!

George Mathieu voerde soms een schildershow op. Jackson Pollock, 'Jack de Dripper', droop verf bovenop het doek. Weer een ander schilderde met dikke verf met zand erin. Maar voor alle 44 kunstenaars bij de tentoonstelling From The Guggenheim Collection To The Cobra Museum of Modern Art geldt hetzelfde: ze waren pioniers van de moderne kunst. Ze waren op zoek naar vernieuwing!

Tip! Ontvang een tentoonstellingsposter ter waarde van € 7,50 op vertoon van de DagjeWeg.NL-kortingsbon!

Radicale experimenten in eigentijdse kunst

Reis mee met From The Guggenheim Collection To The Cobra Museum of Modern Art en beleef kunst van kunstenaars Jackson Pollock, Mark Rothko, Willem de Kooning en Louise Bourgeios. Een grote hoeveelheid werken uit de collectie van het Guggenheim zijn voor het eerst in Nederland te zien. Laat je inspireren door Europese abstracte kunstenaars. Bij de exclusieve expositie zetten namelijk voor het eerst sinds de jaren '50 weer werken uit de collectie van het Guggenheim voet aan Europese wal, waaronder kunst van CoBrA-kunstenaars Karel Appel, Asger Jorn en Pierre Alechinsky! From The Guggenheim Collection to the Cobra Museum of Modern Art toont maar liefst 51 werken van 44 kunstenaars uit de kerncollectie van het Guggenheim.

Zelf aan de slag in het Abstracte Kunst Lab

Ga zelf aan de slag na het zien van de Guggenheimcollectie! In een laboratorium doe je onderzoek, dus ook in het bijzondere Abstracte Kunst Lab van het Cobra Museum. Kom experimenteren met abstracte vormen en volg een workshop. Hoe ga je om met kleuren, materialen en technieken? Je leert het allemaal van de workshopdocenten! Wat wordt het: monoprint, figuurzagen of abstract schilderen? Kijk op de website van het Cobra Museum voor meer informatie over de workshops en het kinderatelier. Maar let wel: de workshops zijn speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dineer exclusief in het Cobra Museum

Dineer op zaal, tussen de collectie van het Cobra Museum, en neem met Le Petit Cobra een exclusief kijkje in het Cobra Museum. Drie avonden per week is er een bijzondere avondopenstelling in samenwerking met Restaurant Le Petit Cobra. Het geeft je de mogelijkheid om met een zeer select gezelschap van maximaal 30 personen in de avond naar de tentoonstelling te kijken. Het 4- of 5-gangenmenu wordt gekookt door de Franse sterrenkok Didier Besnard.

Meer weten?

Kom meer te weten over de vele aspecten die met de kunstwerken, de kunstenaars en de tijdsperiode van de expositie samenhangen. Bij From the Guggenheim Collection to the Cobra Museum. International Abstraction 1949-60 zijn meer dan tien lezingen georganiseerd. De relatie van CoBrA tot Amerika, 'Tastebreakers', en het 'culturele merk Guggenheim': bezoek een lezing in het Cobra Museum!

Bezoekersinformatie:

Tot en met 31 augustus 2014 is de exclusieve tentoonstelling From The Guggenheim Collection To The Cobra Museum of Modern Art dagelijks te zien in het Cobra Museum, Amstelveen. Bezoek het Cobra Museum!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-08-14 16:08:31 · Gepubliceerd: 2014-05-01 14:14:27 - 1258