Asperges in het zonnetje in Salland

Aspergedag in Salland Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2014 Natuur Diffelen, Overijssel Van eind april tot en met juni is Salland Aspergeland! Dat betekent een smakelijke kennismaking met de 'koningin van de groente'. Telers en restaurants laten je smullen van de asperges uit deze regio.

Aspergedag

Zaterdag 10 mei is de Aspergedag en kun je een kijkje nemen op aspergeboerderijen. Laat je culinair verwennen in Salland! Ken je de asperge nog niet of vind je deze groente niet lekker? Laat je verrassen of doe mee met één van de fietstochten of activiteiten. Benieuwd wat er gebeurt achter de schermen bij aspergetelers? Bij deze bedrijven kun je zaterdag 10 mei een kijkje nemen:

  • Van der Kolk Asperges in Oudleusen, waar een automatische sorteermachine aan het werk is. Teler Van der Kolk verkoopt ook aardbeien, frambozen, bramen en zelfgemaakte jam. Plek zelf aardbeien of kersen, proef van de hapjes die een chefkok klaar maakt of doe mee met een rondleiding door de tunnels en de kas.
  • Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen, mooi gelegen in het Vechtdal. Hier kun je je asperges panklaar meenemen! Er zijn aardbeien, streekproducten en er is een eigen kookstudio, waar tijdens de Aspergedag leuke activiteiten en kookdemonstraties, rondleidingen en proeverijen worden gehouden.

Nog meer te doen in Aspergeland

Zaterdag 24 mei van 10:00 tot 16.00 uur is er een open dag bij Sallandse aspergetelers. Tijdens het hele aspergeseizoen is er de Asperge Smaakfietsroute met kortingen onderweg, kun je heerlijke asperges eten bij restaurants in Salland en zijn er verse asperges te koop bij telers aan huis.
De band What's Up Doc! schreef een ode aan de asperge. Het refrein gaat zo:
De Sallandse asperge.., zo mooi, zo recht, zo wit
De Sallandse asperge.., dat is er een met pit,
Zo lekker fijn van smaak.., het toppunt van vermaak,
De Sallandse asperge.., dat is een goede zaak!

Laatst gewijzigd: 2014-05-09 11:02:33 · Gepubliceerd: 10 mei 2014 - 339