1

Hemelvaartsdag 2014: dit gaan we doen!

Leukste uitjes en activiteiten voor Hemelvaartsdag 2014

Hemelvaartsdag 2014 Redactioneel door

archief oud artikel 13 mei 2014 Toerisme De vrije dagen blijven maar komen. Met Hemelvaartsdag hebben veel mensen zelfs vier dagen vrij! Voldoende tijd om wat leuks te ondernemen, met z'n tweeën of met het hele gezin. Begin deze feestdag traditioneel vroeg en wandel door de ochtendnevel. Of ga met het hele gezin op de bezoek bij Thomas de trein.

Dauwtrappen

Geen uitslaper? Ontdek dan de verfrissende werking van dauwtrappen, een traditie die bij Hemelvaartsdag hoort. Sta 's morgens vroeg op en sluit aan bij de ochtendwandeling in boswachterij Gieten-Borger, bij Buitencentrum Boomkroonpad. Een gids van Staatsbosbeheer leidt alle vroege vogels door de ochtendnevel en vertelt over de natuur en het beheer. In alle stilte ontvouwt het natuurschoon zich in alle glorie voor de ogen van de wandelaars. Na de wandeling staat een ontbijt klaar in paviljoen de Woudstee.

De wandeling start om 6:00 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname kost € 15,- per persoon. Ook dauwtrappen? Zoek een mooie wandeling of vaartocht in de buurt.

Koninklijke verwennerij op Paleis Soestdijk

De geur van zomer hangt als een weldadig parfum over de tuinen van Paleis Soestdijk en de indrukwekkende hofvijver. Bloemen bloeien overal en de terrasjes staan klaar. In deze zomerse setting stallen ondernemers met passie hun mooiste waar uit voor de Zomerfair Soestdijk. Struin langs de brocanterietjes en antiquiteiten en shop een stralende zomeroutfit bij elkaar. Ondertussen proeft iedereen van de lekkerste streekproducten én de lievelingswijn van Prins Bernhard.

Bezoekers van DagjeWeg.NL krijgen een exclusieve korting van € 2,- bij de entree van de Zomerfair. Neem wel even deze kortingsbon mee.

Thomas Weekend in Spoorwegmuseum Utrecht

Iedereen houdt unaniem van Thomas en zijn team... Deze kinderheld komt op Hemelvaartsdag naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ouders haasten zich met hun kinderen naar het museum voor het Thomas Weekend en een ontmoeting met het vriendelijke treintje. Overal waar je kijkt zie je Thomas! Zijn vriendjes Henry en Emile zijn van de partij en natuurlijk is ook de Dikke Controleur aanwezig. Op een groot speelkleed ligt allerlei speelgoed van Thomas om uren mee te spelen.

Hemelvaartsweekend

Op de vrijdag na Hemelvaartsdag is het tijd voor de boeren. Speciaal voor de Campina Open Boerderijdagen nodigen ze iedereen uit voor een kijkje op hun bedrijf. Bij de koetjes, de kalfjes en in de melkput. Kinderen zien met eigen ogen waar hun dagelijkse glaasje melk vandaan komt en genieten vast met volle teugen van de bedrijvigheid op het boerenerf.

Laatst gewijzigd: 2014-05-19 12:20:42 · Gepubliceerd: 13 mei 2014 - 776