1

Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 16 mei 2014 Toerisme Na regen komt, hoe zou het ook anders, altijd zonneschijn! En daar mogen we ons dit weekend op verheugen. Warme zonnestralen, een kopje koffie en vrije tijd: zo mag elke weekend wel zijn. Haal alle tijd die je vorig weekend binnen zat weer in met de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Wijn proeven op de Veluwe

Bij een ondergaande zon hoort een prachtig uitzicht en natuurlijk een glaasje wijn. Haal dit witte of rode genot eens niet bij de slijterij, maar stap op de fiets naar de Veluwe. Want op zaterdag 17 mei zijn vier wijngaarden op de Veluwse Wijnroute open voor iedere wijnliefhebber. Volg een rondleiding door de wijngaard, leer alles over de druiventeelt en proef de lokale wijnen. De wijngaarden liggen allemaal aan de Veluwse Wijnroute, een fiets- en autoroute die van Nijkerk tot Oosterwolde en van Apeldoorn naar Wageningen loopt.

Open dag Veluwse Wijnroute.
Zaterdag 17 mei van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Nieuwe energie ontdekken in het Shell Energy Lab

Energie, een ongrijpbaar iets. Wat opeens heel echt en zichtbaar wordt in het Shell Energy Lab van 15 tot en met 18 mei in Rotterdam. Hier gaat iedereen namelijk zelf aan de slag met energie. Hoeveel weet jij op te wekken door heel hard, net als een hamster, in een plastic bol te rennen? En wist je dat je ook door een dansje te doen energie kan geven? Het Energy Lab knettert letterlijk van de energie. Het Shell Energy Lab hoort bij de Shell Eco-marathon. Een uitdagende wedstrijd voor studenten over de hele wereld.

Shell Energy Lab in Rotterdam.
Van 15 tot en met 19 mei 2014.
Toegang gratis.

Bruiloftsfeest vieren op de dijk

Geen witte jurk of sluier, maar traditionele klederdracht. Geen bruiloftstaart, maar een slok boerenjongens en een stukje tulband. Een huwelijksfeest vieren we tegenwoordig een tikje anders dan 100 jaar geleden. Wil je zo'n nostalgisch feestje toch wel eens meemaken? Kom dan op zondag 18 mei naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Hier stapt een traditioneel gekleed Marker stel in het huwelijksbootje, geheel volgens het gebruik van de 'IJsbruiloft'. Vier het mee!

Marker bruiloft in Zuiderzeemuseum Enkhuizen.
Zondag 18 mei, ceremonie start om 14:00 uur.
Toegang: €14,50 voor volwassenen en € 8,70 voor kinderen.

Speuren als een echte CSI-agent

Een geheimzinnig sfeertje hangt er zaterdag op GeoFort. Het park is in de ban van de moord op drugsbaron Boris Bellusimo. Wie weet de ware toedracht rond het misdrijf naar boven te halen? Tijdens deCSI-dag op GeoFort krijgen bezoekers in verschillende workshops te zien hoe de moord met geotechnieken wordt opgelost. Met een grondradar, een Twitterkaart en een Sonar Side Scanner... Een spannende dag voor het hele gezin.

CSI-dag op GeoFort.
Zaterdag 17 mei van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 12,50 voor volwassenen en € 10,- voor kinderen.

Smullen in de buitenlucht bij Taste of Amsterdam

Wat is er heerlijker dan lekker eten, een wijntje en vrienden om er samen van te genieten? Laat je bedienen door de beste restaurants van Amsterdam tijdens het evenement Taste of Amsterdam. In het Amstelpark zetten chefs uit binnen- en buitenland hun verrukkelijkste gerechten op tafel. En in het Wijn Theater leert sommelier Edwin Raben hoe je wijn proeft. Een heerlijk evenement waar je zelf ook nog achter het fornuis mag kruipen. Wie weet schuilt er zelfs in jou een topkok. Zaterdag en zondag mogen de kinderen mee, want voor hen is er Taste of Kids. Mmm...!

Taste of Amsterdam in het Amstelpark.
Van 15 tot en met 18 mei 2014.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-05-16 09:22:51 · Gepubliceerd: 16 mei 2014 - 749

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Vanaf volgende week te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Binnen enkele weken te bezoeken

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...