Lekker naar buiten! Water en wind in het zonnetje gezet

Eerste Noordkustfestival in Pieterburen: dag voor het hele gezin!

Het eerste Noordkustfestival Nieuws door

archief oud artikel 17 mei 2014 Natuur Pieterburen, Groningen Het wordt heerlijk weer zondag! Een ideale dag voor het eerste Noordkustfestival in Pieterburen. Een dag vol leuke doe-dingen in de buitenlucht voor het hele gezin.

Lekker buiten bezig

Op zo'n prachtige dag hoor je natuurlijk lekker buiten te zijn. Groninger Landschap houdt open huis in bezoekerscentrum Buitenplaats Noordkust in Pieterburen en heeft activiteiten georganiseerd, die je altijd al een keertje wilde doen. Bijvoorbeeld:

  • Je eigen brood bakken
  • braakballen van uilen uitpluizen
  • waterbeestjes vangen in de sloot
Of help mee met het decor en het verhaal van verhalenvertelster Freya Noest. Rijd met de huifkar naar een uitzichtpunt om vogels en de kwelders te bekijken of beklim de molen van Pieterburen. Je hoort het al: de hele dag staat in het teken van de mooie natuur, en met name de wind en het water worden in het zonnetje gezet!

Proefjes met water

Ben je heel nieuwsgierig aangelegd en doe je graag proefjes? Dat kan hier ook! Wil je bijvoorbeeld weten wat de kwaliteit van het water van een sloot of vijver bij jou in de buurt is, neem dan een jampot met dit water mee, dan wordt het samen met jou onderzocht.

Noordkustfestival, georganiseerd door het Groninger Landschap
Te bezoeken op zondag 18 mei, van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: gratis. Parkeren kan bij de zeehondencrèche, op een paar minuten loopafstand.

Laatst gewijzigd: 2014-05-16 15:07:47 · Gepubliceerd: 2014-05-16 14:56:04 - 306