1

Dagje uit op Hemelvaartsdag 2014

De leukste uitjes voor donderdag 29 mei 2014

Hemelvaartsdag 2014 Redactioneel door

archief oud artikel 19 mei 2014 Toerisme Proef de nostalgie in het historische Woudrichem, maak een overheerlijke taart bij de Taarten van Abel Doedag of fiets langs allerlei prachtige kunst in Venlo. Geniet van een dagje uit op Hemelvaartsdag!

Oldschool Hemelvaartsdag in Woerkum

Vervlogen tijden herleven op Hemelvaartsdag in Woudrichem. In de historische vestingstad, ook wel bekend als Woerkum, vindt de achttiende editie van het Woerkums kampioenschap vis bakken plaats. Nostalgische houtkachels en originele visserstenues vullen de straten. Proef heerlijke verse vis, bewonder in oude stijl gedecoreerde kraampjes en ontdek oude ambachten bij demonstraties van een nettenboer, een zeilmaker en een smederij.

Woerkums kampioenschap vis bakken
Hoogstraat
4285 AE Woudrichem
Gratis entree.

Taarten van Abel Doedag in Amsterdam

Niet zo'n visliefhebber, maar eerder een zoetekauw? Ga dan naar de Taarten van Abel Doe-het-lekker-zelf-dag! Versier lekkere taartjes, klei kleurige gebakjes en eet je buikje rond aan heerlijke zoetigheden. Bak ook marshmallows op een vuurtje, tuinier in de moestuin en stap op de skelter. Stoere kinderen kunnen terecht in de werkplaats, waar je een prachtig kunstwerk bouwt van je eigen afvalmateriaal.

Taarten van Abel Doedag
Valentijnkade 131
1095 KH, Amsterdam
Entree: € 6,50, alleen voor VPRO-leden.Let op: Om de drukte bij de activiteiten te spreiden, kun je kaarten kopen voor een blok van 11:00 tot 14:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur. Bakker Abel is aanwezig tussen 12:30 en 15:30 uur.

Open deur dagen (Odd) in Venlo

Stap op de fiets en geniet Hemelvaartsdag van kunstzinnige sferen met Go Odd in Venlo. Maar liefst vijftien kunstenaarsateliers en galeries zetten hun deuren wagenwijd open voor liefhebbers van eigentijdse beeldende kunst. Fiets van de ene naar de andere locatie of pak de benenwagen, ontmoet de kunstenaars en loop ook tegen een gereduceerd tarief binnen bij Museum van Bommel van Dam en Keramiekcentrum de Tiendschuur.

Open deur dagen
Verschillende locaties, Venlo
Gratis toegang.

Hemelvaartsdag

Staat er niets tussen? DagjeWeg.NL heeft nog veel meer leuke uittips voor op Hemelvaartsdag!

Laatst gewijzigd: 2014-05-28 11:34:28 · Gepubliceerd: 19 mei 2014 - 2598