1

Dit weekend barst van de geschiedenis

Elke dag wat te doen Redactioneel door

archief oud artikel 23 mei 2014 Toerisme Dit zonnige weekend kun je terug in de geschiedenis, naar de tijd van de Romeinen, de VOC of Willem van Oranje. Blijf je liever in deze eeuw? Dan kun je naar de babyshower die Dierenpark Emmen organiseert of naar 'Schemerstad', theater tussen dag en nacht.

Romeins weekend

Romeinse troepen marcheren de komende dagen door Archeon! Daar kun je deze dagen weer genieten van de nationale Romeinenweek. En ze hebben heel wat aan wapens mee te sjouwen! Als je nieuwsgierig bent, mag je zelf voelen. Voor hongerige magen zijn er snacks in stijl, zoals gevulde dadels of Romeinse poffertjes. Als afsluiting is er een spectaculair gladiatorengevecht, met stoere strijders die indruk willen maken op het publiek! Groepen uit Nederland, maar ook uit Engeland en Vlaanderen komen spneciaal naar Archeon om het dagelijkse leven van Germanen te laten zien.

Romeins Weekend in Archeon
Zaterdag 24 mei en zondag 25 mei, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 19,25 euro voor volwassenen, 17,25 euro voor kinderen van 4 tot 10 jaar, 18,25 euro voor 65+-ers.

VOC-dag

Zondag 25 mei komt de VOC-tijd tot leven op de Bataviawerf. Beleef het zeemansleven aan boord van het schip de Batavia. Je valt midden in de bedrijvigheid, want de opperkoopman en de schipper zijn aanwezig en beantwoorden al je vragen. Ook de chirurgijn is aan boord met zijn instrumenten en kruidenmengsels. De kok en de bottelier bereiden het eten en verdelen de drank en je kunt een zeemansbegrafenis bijwonen. De werf is veranderd in een havenplaats waar handelaren, muzikanten, straatschoffies en zeventiende-eeuwse karakters het straatbeeld bepalen. Er zijn demonstraties kanonschieten en ook kun je een zeegevecht meemaken.

VOC-dag op de Bataviawerf
Zondag 25 mei van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 11,00 euro voor volwassenen, 5,50 euro voor kinderen.

Willem van Oranje in Museum Prinsenhof

In zijn voormalige hof bevindt zich het Museum Prinsenhof, dat na een grootscheepse restauratie, vandaag heropend wordt dor Koning Willem-Alexander. De geschiedenis van Delft is hier in al zijn pracht te zien. Er is gekozen voor drie thema's: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in innovatie. Vanaf zaterdag 24 mei is het museum geopend voor publiek.

Koning Willem-Alexander opent het vernieuwde Museum Prinsenhof
Vrijdag 23 mei is de officiële opening, vanaf 24 mei is het museum open voor publiek.
Entree: 10,00 euro voor volwassenen, kinderen gratis. Studenten 5,00 euro en senioren 8,50 euro.

Babyshower Ouwehands Dierenpark

Dierenpark Emmen viert feest omdat het olifantje Radza junior is geboren. Moeder Mingalar Oo heeft in de olifantenstal de dierentuin een gezonde zoon ter wereld gebracht. De vader heet ook Radza. Om de geboorte van het olifantje te vieren is er in het dierenpark op zondag 25 mei een babyshower, met kindertheater, voorlezen, beschuit met muisjes of: laat je schminken als olifantje! Het dierenpark voor abonnementshouders al open vanaf 9:30 uur Kinderen (advies: vanaf 6 jaar) kunnen dan tot 11:00 uur traktaties maken voor alle olifanten en die verstoppen op hun eiland.

Babyshower in Dierenpark Emmen
Zondag 25 mei, van 10:00 uur tot 18:00 uur geopend, voor abonnementshouders al vanaf 9:30 uur.
Entree: 22,00 euro voor volwassenen, 19,50 euro voor kinderen.

Schemerstad - Theater tussen dag en nacht

De schemer valt in en Leiden verandert in een groot theater. Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei verandert Leiden in Schemerstad, een theaterevenement met voorstellingen op bijzondere plekken. Vijf theatermakers lieten zich inspireren dor typisch Leidse locaties. De line-up: Jan Joost Aten, Jente Jong en Hiske Eriks, AlexP, Mtg De Koude Kermis en als laatste Lieve Lamerichs en Andreia Rodriques. Beleef het mee en vaar mee, met een gearrangeerde boot of een eigen boot. Ontvangst om 20:15 uur. Einde rond 23:15 uur op de startlocatie.

Schemerstad 2014
Vrijdag 23 mei en zaterdag 24 mei.
Entree: 29,50 euro per persoon, inclusief welkomstdrankje, rondvaart door Leiden met vijf theaterstukken, hapje en drankje aan boord.

Laatst gewijzigd: 2014-05-23 10:59:13 · Gepubliceerd: 23 mei 2014 - 541

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf morgen te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!