DOMunder: Op avontuur onder de Utrechtse grond

Opening ondergronds bezoekerscentrum DOMunder Nieuws door

archief oud artikel 2 juni 2014 De geheimen van het Domplein zijn nu voor iedereen toegankelijk. Je hoeft alleen maar de trap af te en je bent in het castellum Trajectum dat de Romeinen 45 jaar na Christus bouwden. Met je slimme zaklamp komt de geschiedenis bij DOMunder tot leven: je kunt zelf verhalen en animaties activeren.

Bijzondere techniek

Maandag 2 juni wordt deze ondergrondse beleving geopend door minister Jet Bussemaker. Daarna kun je zelf vijf meter onder de grond gaan en zien waarom Utrecht in de middeleeuwen het centrum van Nederland was. Door de bijzondere belevingstechniek sta je oog in oog met de vaderlandse geschiedenis. Zelfs de verwoestende storm die in 1674 het schip van de Dom deed instorten, maak je hier mee. Zeven jaar lang is hier gebouwd aan een bijzondere beleving. Archeologie voor jong en oud! Voor de fijnproevers zijn er speciale archeologierondleidingen. Het was helemaal een verrassing toen bij de opgravingen zeldzame vroegmiddeleeuwse munten van goud en zilver werden gevonden. De meeste munten komen uit de laatste kwart van de zevende eeuw. De munten getuigen van het feit dat er een periode is geweest dat de Friezen het in Utrecht voor het zeggen hadden.

DOMunder in Utrecht
Vanaf 3 juni open voor publiek. Elke dag op vaste tijden ontdekkingstochten van vijf kwartier. Entree: volwassenen 10,00 euro, kinderen van 6 tot 18 jaar: 5,00 euro, studenten, 65+-ers en CJP-kaarthouders: 7,50 euro.
Audio/video ook verkrijgbaar in Engels en Duits.

Laatst gewijzigd: 2021-08-19 13:46:50 · Gepubliceerd: 2014-05-26 12:00:34 - 1024