1

How to...? Minifilmpjes over handigheidjes

Museum De Pont in Tilburg Nieuws door

archief oud artikel 3 juni 2014 Toerisme Tilburg, Noord-Brabant Je kent ze misschien wel, de how-to-filmpjes. Korte filmpjes waarin iets snel wordt uitgelegd. Binnen een minuut ben je weer iets wijzer. Museum De Pont heeft er een expositie aan gewijd.

Handigheidjes

De expositie gaat over handigheidjes en weetjes. Loop rond in De Pont en je komt een stuk wijzer naar buiten! Hoe strik je je veters als je maar één hand beschikbaar hebt? Hoe scheid je een dooier van het eiwit? En hoe zorg je dat de smeer van je handen gaat op een snelle manier.

Internationaal project

Dit laatste issue was het begin van het project. Het filmpje werd gemaakt door Hans Aarsman, waarmee hij de kijkers oriep zelf ok zulke filmpjes in te sturen. Museum De Pont vroeg deze schrijver en 'fotodetective' een tentoonstelling te maken over de één-minuut-filmpjes. Dat was mede naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van The One Minutes, een internationaal platform. Sinds 1999 werden meer dan 10.000 filmpjes van één minuut geproduceerd, door makers uit 120 landen. Via The One Minutes-platform kreeg Aarsman bijna zestig filmpjes van kunstenaars die allemaal hun handigheidje met de wereld delen. De helft van de filmpjes is in De Pont te zien.
Tentoonstelling How To in Museum De Pont
De expositie is te zien tot en met 24 augustus 2014.
Te bezoeken op alle dagen, behalve maandag, van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: volwassenen 10,00 euro, kinderen tot 18 jaar gratis, studenten 5,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2014-06-03 13:08:09 · Gepubliceerd: 3 juni 2014 - 547