De Parade: zomerkermis van formaat

De Parade Amsterdam |  
Nieuws door

Theaterfestival slaat tenten op in Rotterdam

7 augustus 2014 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een klein, eigen wereldje ontvouwt zich deze zomer opnieuw. Eerst in Rotterdam, vervolgens in Den Haag, nu in Utrecht en als laatst in Amsterdam. Voor de 24e keer pakt het reizende theaterfestival De Parade haar bontgekleurde tenten op om een zomer lang te vermaken en te verbazen. Vanaf 8 tot en met 24 augustus staat De Parade in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

Zijn het de vele theatervoorstellingen, de bands of het leuke kinderprogramma? Of zijn het stiekem de restaurantjes, de terrassen en de draaimolen die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen? Wie zal het zeggen... Ieder jaar weet De Parade opnieuw een groot publiek te bekoren. Alleen een bezoekje aan het festivalterrein wekt al verwondering en bewondering! Tijdens De Parade heeft het publiek de keuze uit 67 theatervoorstellingen, 16 speciale doorlopende voorstellingen en optredens van 37 bands! Voor de kinderen is er een uitgebreid programma.

Buurman & Buurman

Wie kent Buurman & Buurman niet? Voor veel volwassenen een guilty pleasure, het kijken naar de avonturen van deze twee grappige kleipoppetjes. Op De Parade mag het zonder schaamte, want hier staat Buurman & Buurman XL op het programma. Een show vol leedvermaak en realiteit. Hoe denken de twee vrienden echt over elkaar? Niets geen goeie buur...

Magisch: Ashton Brothers

Ze hebben hun circuskoffer al ingepakt en staan klaar om de magie mee te nemen naar De Parade. De Ashton Brothers reisden over de hele wereld en staan nu weer waar ze eens begonnen. Bij de zweefmolen! Halsbrekende toeren zorgen voor een daverende lachsalvo's in dit stukje variététheater.

Nieuw: het Parademuseum

Vanaf volgend jaar reist er nog een tent mee met De Parade. Het is een heus museum! De komende drie jaar vullen Het Fotomuseum, Museum Speelklok en Het Natuurhistorisch Museum elk een zomer lang dit reizende museum. Met verhalen, opnieuw verteld, en objecten, opnieuw bekeken.

Laatst gewijzigd: 2014-08-07 14:51:01 · Gepubliceerd: 2014-06-17 14:59:00 - 1930