Wilde Zomer Weken: avontuur in de natuur

Bezoekerscentrum De Wieden, startpunt voor een waterrijke dag! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

7 juli 2014 Natuur Sint Jansklooster, Overijssel Lekker naar buiten in de zomervakantie! Bij De Wieden ga je op avontuur in de natuur en kun je leuke vaartochten maken tijdens de Wilde Zomer Weken. Het mooie landschap ligt klaar om onderzocht te worden door enthousiaste kinderen (en vaders en moeders!).

Elke dag kun je op de boot stappen om het prachtige gebied van De Wieden vanaf het water te bewonderen. Elke zondag, maandag en vrijdag in juli en augustus is 's middags de vaartocht De Wieden en ook een speciale vaartocht van OERRR voor alle leeftijden! Elke dinsdag is het Wiedenwaterdag: dan kunje met het hele gezin varen en waterbeestjes vangen. Of ga op bezoek bij het dorp Dwarsgracht of een van de botanische hooilandjes. Donderdag is er een vaartocht rondom Belt–Schutsloot. De excursieboot vertrekt vanaf Bezoekerscentrum De Wieden. Reserveer wel even (0527-246644 of via de website).

Natuurgebied WaterReijk Weerribben-Wieden

Hier is voor iedereen iets te beleven: het vlonderpad en laarzenpad achter het Bezoekerscentrum, met elk seizoen (en soms zelfs elke dag) een andere aanblik. De ruisende rietvelden, fladderende rietzangers en zonnige luchten worden afgewisseld met een stevige bries en dikke wolken. Kinderen mogen hier met een schepnet, waterbak en zoekkaart waterdiertjes vangen in de sloot langs het vlonderpad. Op woensdag is er regelmatig een natuurgids die vertelt over de watervogels en het landschap. Of probeer het laarzenpad uit, een tocht met trekpontjes en drijvende kragge onder je voeten.

Laatst gewijzigd: 2014-07-24 12:49:42 · Gepubliceerd: 2014-07-07 12:58:59 - 383