Professor Plons zoekt dappere detectives!

Ben jij een goede detective? | Nieuws door

Speur mee naar het Mysterie in het Maritiem Museum Rotterdam

9 juli 2014 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Ben jij een echte detective? Kom Professor Plons helpen! De hele zomer is het Maritiem Museum Rotterdam gehuld in mysteries. Een diefstal, mysteryguests, de geheimzinnige zeeman... wie durft mee te speuren?

Bekijk het filmpje

Museum vol raadsels

Het Maritiem Museum Rotterdam is gehuld in mysteries. Alle kinderen zijn welkom om mee te speuren naar smokkelwaar in de kinder-doe-expo Professor Plons. Onderzoek de diefstal aan boord van de schepen en ontdek de waarheid over de geheimzinnige zeeman. Weet je alle mysteries op te lossen? Dan kom je als held op de voorpagina van de krant!

Professor Plons speurt naar sporen

Voor kinderen van vier tot tien jaar is er een kinder-doe-tentoonstelling, waarbij kids op avontuur gaan in de haven van Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber. Er zijn smokkelaars gesignaleerd, dus alle hulp is nodig. De kinderen gaan verkleed als onderzoeker op pad. Woensdag wordt er een spannend verhaal voor gelezen en vrijdag wordt er geknutseld.

Mysteryguests

De politie is intussen ook op zoek naar een zeeman die op een oud schilderij staat. De museumbezoekers mogen met de politie in donkere containers speuren naar aanwijzingen. Gelukkig is er hulp van historische mysteryguests, zoals Michiel de Ruyter en Neptunus.

Mysterieus feest op 9 juli

De start wordt gevierd met een feest op woensdag 9 juli. Kinderen hebben het druk tussen 12:00 uur en 16:00 uur: Naast al het bovengenoemde speurwerk kunnen ze in de leer bij een douane-expert, luisteren ze naar spannende verhalen of maken ze een collage van hun eigen geheimpjes. Kapitein Kruk zorgt voor smokkelbroodjes!

Praktische informatie

Mysterie in het Maritiem Museum
Open: In juli en augustus is het Maritiem Museum zeven dagen per week open, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: volwassenen 7,00 euro, kinderen van 4 tot 16 jaar 4,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2014-07-11 10:24:14 · Gepubliceerd: 2014-07-08 13:18:57 - 260