Indringend multimediaverhaal: For the love of chocolate

Laat de festivalsfeer voor even achter en proef deze bijzondere expo

Zomers openluchtfestival Fabriek Magnifique Nieuws door

archief oud artikel 11 juli 2014 Cultuur Veghel, Noord-Brabant Het zomerse festival Fabriek Magnifique krijgt een bijzonder tintje door de multimediale tentoonstelling 'For the love of chocolate'. Wie durft de festivalsfeer voor even achter zich te laten voor een indringend verhaal over de cacaoteelt? Op reis naar Ivoorkust en de oorsprong van onze chocoladereep.

Het verhaal van de chocolade

Buurmannen Emile Ouedraogo en Enan Abblé en hun gezinnen leven van de cacaoteelt, een zwaar bestaan. Enan is getraind in duurzame cacaoteelt, Emile niet. Voor de 'verduurzaming van de cacaoteelt' wordt aandacht gevraagd met de multimedia tentoonstelling 'For the love of chocolate'.

Duurzame chocolade

Dat gebeurt tijdens het zomerse openluchtfestival Fabriek Magnifique. Solidaridad en Mars brengen deze tentoonstelling, met werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, naar het festival in Veghel. Van Lohuizen mocht een week te gast zijn bij de twee cacaoboeren. Hij zag dat er grote verschillen zijn tussen beide boeren, maar dat training en kennis nog niet voldoende is. De festivalgangers worden van 11 tot en met 13 juli bewust gemaakt van het belang van duurzaam geproduceerde cacao. Er kunnen Air Miles gedoneerd worden, of gespaard worden voor het werk van Solidaridad. Ontdek het verhaal alvast op de website van Solidaridad.

Programma Fabriek Magnifique

Het programma van Fabriek Magnifique bestaat verder uit theater, muziek, kunst, cultuur, design, food, fantasie en werkelijkheid. Op unieke locaties door heel Veghel is van alles te beleven: in het park, langs de rivier, in het centrum en historische gebouwen, in particuliere tuinen, silo's en industrieel erfgoed. Het festival is gratis te bezoeken.

Laatst gewijzigd: 2014-07-11 11:03:49 · Gepubliceerd: 11 juli 2014 - 408