Feest voor kleine dames en heren

Kijk op deze site voor alle leuke uitstapjes voor kinderen in de Gelderse kastelen. |  
Redactioneel door

Rondleiding en speurtocht in Kasteel en Park Rosendael

5 juli 2005 Rozendaal, Gelderland Op maandag 18 juli en maandag 1 augustus is het feest voor alle kleine dames en heren. Het is dan tijd om de deftige dames, lakeien en wachters in park en kasteel Rosendael, in Rozendaal, te ontmoeten. De mensen van vroeger hebben allemaal hun eigen verhaal.

Bedriegertjes

Voor één ding is het oppassen geblazen in het park: de kleine bedriegertjes. Zij zitten in het park verstopt en spuiten zomaar mensen nat! Niet alleen het park is spannend, ook in het kasteel is van alles te doen. In de kamers staan oude meubels, zilverwerk en porselein. Voor de echte speurneuzen, is er een heuse speurtocht georganiseerd in het kasteel. Daarnaast is er nog veel meer te doen en te beleven in Rosendael.

Hertogen en graven

Kasteel Rosendael geeft een goed beeld van hoe vroeger op een kasteel werd geleefd. De collectie meubels, zilver en porselein doen de 18de- en 19de- eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat daar de graven en hertogen van Gelre gezeteld waren. In het historische landschapspark zijn de bedriegertjes, schelpengalerij en theekoepel hoogtepunten.

Programma ‘Kasteel- en parkfeest voor kleine dames en heren’
Tijd: 11.00-17.00 uur
Toegang: € 7, donateurs € 1 korting.
Informatie: (026) 3644645
Adres: kasteel Rosendael, Rosendael 1, Rozendaal

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-07-05 15:00:09 - 2756