1

Juich voor de helden van de Vierdaagse

Nijmeegse Vierdaagse 2014 Nieuws door

archief oud artikel 15 juli 2014 Toerisme Nijmegen, Gelderland Wie kent 'm niet? De Nijmeegse Vierdaagse is voor iedereen een begrip. Of je er nu ooit geweest bent, ieder jaar mee loopt of alleen de beelden van het journaal kent. Vandaag vertrok voor de 98e keer een colonne van wandelaars, 43.013 in totaal, uitgezwaaid door de feestvierders die hun nacht afsloten. Beleef dit grootse evenement en moedig ze aan!

Dinsdagochtend vroeg, om 4:00 uur, klonk het startsein voor de nog frisse wandelaars. De eerste wandeldag voert voor de 50 kilometer-wandelaars door de Betuwe. Deze dag is de dag van Elst. Na vandaag volgen nog de dag van Wijchen, Groesbeek en als laatste Cuijk. Vrijdag finishen de deelnemers op de Wedren, na de laatste kilometers op de beroemde Via Gladiola. Publiek is van harte welkom om vanaf de tribunes de deelnemers toe te juichen om zo het laatste vermoeiende stuk te verlichten. Kom ook en feest mee!

Tip! Voor bezoekers en deelnemers bestaat er een officiële Vierdaagse-app. De applicatie 4Walker is voor de wandelaars en bezoekers gebruiken de 4Follower. Routes, weerberichten en allerlei vermaak is zo gemakkelijk te vinden. En blaren tellen? Dat doe je met de Blarenkoning!

Festiviteiten in de stad

De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste meerdaagse evenement van Nederland. En dat wordt ieder jaar goed gevierd met de Vierdaagsefeesten. Door de hele stad klinkt muziek en staan er activiteiten op het programma. Kinderen vermaken zich opperbest in de kinderdisco, tijdens een workshop dans en zumba of met de film Foeksia! De miniheks. Feestje voor iedereen!

Laatst gewijzigd: 2014-07-24 09:51:51 · Gepubliceerd: 15 juli 2014 - 277