Trek de natuur in op vrijdag, zaterdag en zondag

Wat is er te doen dit weekend?   Redactioneel door

archief oud artikel 24 juli 2014 Toerisme Wat ga jij dit weekend doen? Het wordt prachtig weer, dus trek eropuit, het liefst de natuur in! Als je zelfs wilt slapen in het bos, dan kan dat in Drenthe. Maar je kunt ook genieten van lichtspektakel in het park, een vaartochtje of een roofvogelshow. Veel plezier!

Romantische lichtshows in het park

Lumido is weer in volle gang! Park Berg en Bos is in juli en augustus het prachtige decor van bijzondere lichtshows. Een romantisch uitje bij uitstek! Verras je partner dit weekend met een bezoekje aan Lumido, maak een vaartochtje in een gondel en geniet van het prachtig verlichtte park. Voor kinderen is er ook vermaak: grote plastic ballen waarin ze over het water kunnen lopen. De show Het verhaal van Lumido is dit jaar ook vernieuwd, net als de Laan der Geliefden. Al met al een nachtelijke uitje om nooit meer te vergeten!
Lumido in Apeldoorn
In Park Berg en Bos, J.C. Wilschutlaan 19 in Apeldoorn
Entree: 5,00 euro per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang.
Start om 20:30 uur, maar de lichtshows beginnen pas als het donker is, ongeveer rond 22:00 uur. Duur tot ongeveer 00.00 uur.

Sssst... varen in een sloep!

Als het lekker weer is, is het heerlijk op het water op te gaan. Dat kan nu ook bij het Eemmeer. Huur een elektrische sloep bij Raboes, dat is ook nog eens duurzaam en lekker stil. Om deze sloep te besturen heb je geen vaarbewijs nodig. Ontdek de prachtige omgeving rondom 't Raboes en vaar met de sloep over de Eem richting Amersfoort of ga het Eemmeer op en meer aan bij een pittoresk stadje als Spakenburg.
Huur een elektrische sloep bij Raboes
Bij Jachthaven 't Raboes in Eemnes
Kosten: 25,00 euro per uur, maximaal zes personen per sloep.

Bos, bed en breakfast

Dat is nog eens een avontuur: slapen in het bos! Dat kan dit weekend bij Buitencentrum Boomkroonpad: slaap samen met de boswachter midden in de natuur. Het avontuur start 's avonds bij het buitencentrum met een wandeling. De boswachter brengt je naar de plaats van bestemming en daar mag je - met een beetje hulp - je eigen onderkomen voor de nacht maken. Er hoort natuurlijk ook een kampvuur en de boswachter vertelt alles over het gebied en de dieren van de nacht. Na een nachtwandeling wordt er geslapen in het duister van het bos! De volgende ochtend is er een vers bosontbijt.
Bos, bed en breakfast bij Buitencentrum Boomkroonpad
Start vrijdag 25 juli om 19:00 uur, einde zaterdag 26 juli rond 09:00 uur.
Kosten: 75,00 euro per persoon. Neem je eigen slaapspullen mee!
Te laat voor deze Bos, bed en breakfast? Houd de site van Buitencentrum Boomkroonpad in de gaten!

Roofvogeldemonstratie bij Kasteel Valkenburg

Een bezoekje aan Kasteel Valkenburg wordt nu nog leuker. Tussen 19 juli en 24 augustus worden elke zondag twee roofvogeldemonstraties gehouden. Verschillende roofvogels, zoals valken, buizerds, een havik en een arend, stelen ook zondag 27 juli de show. De Belgische valkenier Etienne komt met zijn vogels langs voor een paar prachtige demonstraties, leerzaam en humoristisch. En wie durft zelf de vogels vast te houden? Wie weet krijg jij de handschoen en sta je oog in oog met deze prachtige beesten! Valkenburg en valkerij: het heeft alles met elkaar te maken. De valken werden hier vroeger gebruikt voor de jacht.
Roofvogelshow op Kasteel Valkenburg in Kasteel Valkenburg.
Zondag 27 juli om 13:00 uur en 16:00 uur.
Entree: de roofvogelshow is gratis te bezoeken. Entree voor Kasteel Valkenburg kost 9,50 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-07-24 12:38:29 · Gepubliceerd: 2014-07-23 16:53:18 - 919