1

Kom speuren naar fossielen op het strand

Check je schatten meteen met de Oervondst Checker!

Expeditie met FutureLand over de Maasvlakte   Nieuws door

archief oud artikel 24 juli 2014 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Benieuwd wat er allemaal uit het water komt op het strand? Doe dan eens mee met een fossielenexpeditie van FutureLand. Walter Langendoen is een ervaren speurder en hij neemt je mee het strand op.

Zoeken op het strand

Het Maasvlaktestrand is een interessant gebied voor 'jutters', want toen hier zand opgespoten werd, kwamen er resten van oeroud leven op het strand aangespoeld. Langendoen zoekt elke dag naar fossielen op het Maasvlaktestrand. Hij heeft daarom al een enorme verzameling met duizenden prachtige vondsten, zoals hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Op expeditie

Zelf mee speuren? Trek je laarzen of stevige schoenen aan en meld je bij FutureLand (wel eerst kaartjes reserveren!). De expeditie wordt in elk geval nog elke zaterdag in augustus gehouden. Twee uur lang ga je met Walter Langendoen het strand op om zelf te zoeken naar bijzondere vondsten.

Check je vondst zelf!

Als je zonder expert op het strand bent en toevallig iets bijzonders tegenkomt, kun je op een makkelijke manier checken of je goud in handen hebt. Dat doe je met de Oervondst Checker, een handige app die speciaal is ontwikkeld om op de hoogte te blijven van de vondsten op het Maasvlaktestrand. Stuur een foto en de vindlocatie en er wordt een indicatie gegeven van de mogelijke leeftijd van de vondst. Ook zie je dan waar de vondst is opgebaggerd. Handig voor jou en voor de wetenschappers. Bijna dagelijks worden er nieuwe sporen gevonden, en laatst werd er al eens een stukje kaak van een makaak-aap opgeduikeld. Ga naar de Oervondst Checker!
Fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand
Op zaterdagen en af en toe zondagen in augustus tot en met december.
Kosten: 7,00 euro per persoon.
Meld je aan voor een fossielenexpeditie en bekijk op welke dagen je kunt meedoen

Laatst gewijzigd: 2014-07-29 15:13:19 · Gepubliceerd: 2014-07-23 17:41:05 - 730