Negen miljoen keer inspiratie via DagjeWeg.NL

Wat is er te doen vandaag? |  
Nieuws door

Een nieuw record voor de expert op het gebied van recreatie en dagtoerisme

29 juli 2014 Toerisme Ede, Gelderland DagjeWeg.NL is hét startpunt voor een dagje uit, zo blijkt maar weer. Maar liefst negen miljoen bezoeken kreeg de website het afgelopen jaar te verwerken. Een nieuw record voor de expert op het gebied van recreatie en dagtoerisme.

Het aantal bezoeken steeg met ruim 23% ten opzichte van vorig jaar: 8.991.472 versus 7.282.117. De moeder die met haar gezin weg wil, de jongen die een leuke date voorbereidt en het groepje collega’s dat invulling voor een personeelsuitje zoekt. Allemaal komen ze naar DagjeWeg.NL en vinden ze inspiratie voor een dagje uit.

Meer mobiele gebruikers

Steeds meer bezoekers nemen daarbij de mobiel ter hand: vergeleken met vorig jaar is het aantal mobiele gebruikers meer dan verdubbeld. Het aantal tabletgebruikers steeg met bijna 79%. De website van DagjeWeg.NL is dan ook geheel responsive.

Record Hemelvaartsdag

Dit jaar was wederom een piek te zien rond de feestdagen, zoals Kerst, Pinksteren en Pasen. Op Hemelvaartsdag brak DagjeWeg.NL alle records. Op donderdag 29 mei 2014 zochten 130.861 mensen naar een bestemming. Op sommige momenten waren bijna 3300 bezoekers gelijktijdig online. Vooral de themakanalen voor kinderen, geliefden en gezin zijn populair in de zoektocht naar een bestemming. Iedere dag zorgt de redactie van DagjeWeg.NL voor nieuwe inspiratie door artikelen en reportages.

Zomer op DagjeWeg.NL

In de zomer van 2014 geven de redacteuren van DagjeWeg.NL de website een gezicht met enkele nieuwe rubrieken, zoals DagjeWeg.NL on tour, waarbij de redactie de provincies afreist en tips van bezoekers opvolgt. Ook loopt de actie voor de leukste 'DWelfie' en de rubriek De favorieten van…, waarbij bezoekers zelf hun eigen stad promoten. Door deze initiatieven wordt veel interactie gezocht en gevonden met de bezoekers van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2014-07-30 10:13:41 · Gepubliceerd: 2014-07-29 13:32:25 - 736