Zanderig spektakel vol theater en lasershows

Sculpture Park: geschiedenis in zand |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Leuk dagje uit in de zomervakantie

8 augustus 2014 Toerisme Zuidlaren, Drenthe Of het nou lekker weer is of niet, op de Prins Bernardhoeve geniet je de hele zomervakantie nog van het spetterende zandspektakel Sculpture Park. Hier vind je prachtige zandsculpturen, maar ook een lasershows en 'Bricksart': grote bouwstenen waar je zelf mee aan de slag mag.

Geschiedenis in zand

Alle zandsculpturen bij elkaar beelden de ontstaansgeschiedenis uit van geopark De Hondsrug. De ijstijd, de prehistorie (ontmoet Ellert en Brammert!), mammoeten, het meisje van Yde en hunebedbouwers: alles is in zand uitgebeeld. Vijfentwintig kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben met zand, afkomstig van de Hondsrug, immense sculpturen gemaakt. Alles wat met dit bijzondere natuurgebied te maken heeft, komt terug.

Bouwen met Bricksart

De sculpturen zijn te bekijken op het evenementencomplex De Prins Bernardhoeve. Ook zijn daar voorstellingen te bezoeken vol muziek en theater. In een ander gedeelte liggen noppenstenen klaar voor bouwlustige bezoekers. Bouw alles wat je wilt met deze Bricksart-stenen. Er zijn ook ervaren zandkunstenaars die je begeleiden bij je eigen zandsculptuur. Je komt nog ogen te kort, want er worden ook lasershows gegeven. Vlammen, fonteinen van licht en laseranimaties! Een experience die vier keer op een dag te zien is.

Praktische informatie

Sculpture Park in De Prins Bernhardhoeve is nog geopend tot en met zondag 14 september 2014
Elke dag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Entree: 9,00 euro voor volwassenen, voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar 4,50 euro. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis entree.
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegestaan. Gratis parkeren.

Laatst gewijzigd: 2014-08-20 09:11:15 · Gepubliceerd: 2014-08-05 12:29:32 - 1325